Wat maakt een bootje huren in Amsterdam zo leuk?

Amsterdam is bij uitstek een stad om vanaf het water te verkennen. Niet alleen is dit een heerlijk ontspannen manier van sightseeing, je hebt ook nog eens een uniek gezichtspunt op al het moois van Amsterdam. Hieronder lees je precies waarom het zo leuk om is deze stad vanuit een bootje te ontdekken.

Zie meer

Vanaf het water zie je andere dingen dan wanneer je al lopend of fietsend een stad verkent. Wil je een sloep huren in Amsterdam? Dan kun je ervoor kiezen zelf te varen en je eigen route uit te stippelen. Verhuurbedrijven zorgen voor een vaarkaart van de grachten en leggen je alles uit over de boot en de vaarregels. Daarbij kunnen ze je vaak extra tips geven over plekjes die het bezoeken zeker waard zijn. Met een bootje zie je Amsterdam niet alleen op een mooie manier, maar ben je ook in staat in kortere tijd veel meer van deze stad te zien.

Unieke omgeving

De Amsterdamse grachtengordel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook niet zo gek dat een boottochtje bij veel toeristen en bezoekers hoog op het to-do lijstje staat bij een bezoek aan deze stad. De grachten zelf maken een boottochtje uniek, maar ook de talloze bruggen die je onderweg tegenkomt en natuurlijk al die historische grachtenpanden die Amsterdam rijk is. Vanuit een boot glijdt al deze pracht aan je voorbij. Een boot biedt je dan ook de beste manier om deze bijzondere omgeving te verkennen.

Volop ontspanning

In een ongehaast tempo over de grachten glijden is niet alleen een fijne manier om Amsterdam te leren kennen, het is ook nog eens erg ontspannend. Je staat niet met drommen mensen op hetzelfde plekje een foto te maken. En je hoeft je ook niet druk te maken om al die fietsers die links en rechts voorbij schieten. Vanaf het water kun je in alle rust Amsterdam in je opnemen, terwijl je ondertussen iets lekkers eet of drinkt. Samen met vrienden, familie of bijvoorbeeld je collega’s. Wil je je niet druk hoeven maken om vaarroutes en het besturen van de boot? Kies dan voor een boottochtje met kapitein. 

Milieubewust genieten

Wil je Amsterdam vanaf het water verkennen maar dan wel op een milieubewuste manier? Dat kan. Kies er dan voor om een elektrisch bootje te huren. Boot varen in Amsterdam kan zeker op een ecologisch verantwoorde manier. Bijkomend voordeel is dat elektrische boten ook nog eens fluisterstil zijn. Zo kun je helemaal optimaal genieten van je dagje op het water.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*