Verre reizen met kinderen maken zolang het nog kan

De kop van deze tekst klinkt raar, maar niets is zo gauw voorbij als de kindertijd. Daarom het advies; ga verre reizen met kinderen maken zolang het nog kan. Niet alleen zijn verre reizen met kinderen iets om nooit te vergeten, je bent ook echt samen even helemaal weg. Wanneer kinderen nog klein zijn, zijn ze nog onbevangen en maken gauw contact met de lokale bewoners en met andere gasten in het vakantieverblijf. Kinderen op reis zien dingen die ze niet kennen en stellen daar ook vragen over. Ze leren ook dat niet elk kind het zo goed heeft als wij hier in Nederland. Als je verre reizen met kinderen maakt dan moet je wel met hun tempo rekening houden. Je zult meer moeten rusten, langer op één plek moeten blijven en accommodaties met goede voorzieningen moeten boeken.

Op reis met jonge kinderen is fijn, maar pas je reis aan!

Hoe jonger kinderen zijn hoe beter ze het reizen leren! Zo wennen ze al vroeg aan het reizen, het vliegen en andere vervoersmiddelen. Zijn de kinderen nog heel jong pas dan je reisbestemming aan. Zorg ervoor dat je binnen één dag op je eerste bestemming bent en blijf daar een dag of twee zodat je kinderen aan het ritme en het klimaat van het land kunnen wennen. Je zult sowieso je reis meer moeten aanpassen wanneer je verre reizen met kinderen gaat maken. Als volwassene ben je geneigd om snel van A naar B te reizen en heb je minder rust nodig. Jonge kinderen kunnen niet de hele dag in een auto zitten. Ze moeten kunnen bewegen, spelen en slapen. Bereid jonge kinderen voor op de reis, laat foto’s of filmpjes zien zodat bekend is wat er komt.

Geen stress op verre reizen met kinderen met een goede voorbereiding

Wanneer je verre reizen met kinderen gaat maken zorg er dan voor dat je alles goed voorbereid. Hoe beter je voorbereiding hoe minder stress je hebt tijdens je reis. Een reisbureau dat is gespecialiseerd in verre reizen met kinderen biedt in deze situatie de beste uitkomst. De medewerkers hebben in de meeste gevallen gereisd met (kleine) kinderen en weten wat je te wachten staat. Zij weten welke accommodaties geschikt zijn om langer te verblijven en kunnen vooraf veel extra’s regelen zoals een kinderbedje of een kinderstoel. Ze passen het reisschema en de bezienswaardigheden aan naar de leeftijd van de kinderen. ’s Nachts vliegen met kleine kinderen lijkt niet de juiste oplossing, maar jonge kinderen kunnen dan wel lekker slapen in het vliegtuig. Ze komen dan minder vermoeid aan en met wat geluk kun jezelf ook nog een uurtje slapen.

De gezinssamenstelling bepaalt je vakantie

In de meeste gevallen is het zo dat de gezinssamenstelling bepaalt hoe en waar je vakantie gaat houden. Geen gezin is hetzelfde en dat maakt ook dat elk gezin op zoek gaat naar een ander soort vakantie. Welke landen geschikt zijn voor verre reizen met de kinderen is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de interesse van kinderen én ouders. 
Bij een kindvriendelijke reisorganisatie zoals Travelnauts kun je alle wensen die jullie als gezin hebben aangeven en zij zorgen voor een uitgebreid reisvoorstel. Fijne vakantie!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*