25 januari 2022

Turijn: ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip

2 min read
turijn bezienswaardigheden

Een imposant koninklijk paleis, prachtige pleinen, sfeervolle straten, overblijfselen uit de Romeinse Tijd, meerdere interessante museums en diverse fraaie bouwwerken met een religieuze inslag. De Italiaanse stad Turijn biedt deze bezienswaardigheden simpelweg allemaal. Dit maakt dat deze in de regio Piëmont gelegen stad ideaal is om voor een korte of langere stedentrip te bezoeken. 

turijn bezienswaardigheden

Het meest ideaal in het voor- en naseizoen

Zoals bekend kunnen in het Zuid-Europese land Italië de temperaturen in het hoogseizoen behoorlijk oplopen. Turijn vormt hier allerminst een uitzondering op. In deze dicht bij de Alpen gelegen stad liggen een drukkende warmte en benauwdheid in de zomer zelfs flink op de loer. Mede daardoor wordt van Turijn gezegd dat het voor- en naseizoen ideaal is als je deze stad wilt bezoeken. Denk dan vooral aan de maanden april, mei, juni, september en oktober. Zo ontloop je gelijk de toeristische drukte die in de zomervakantie soms kan heersen in Turijn.

Mogelijke vervoersmiddelen om naar Turijn te reizen

Wanneer je van plan bent Turijn met een bezoekje te vereren voor een aantal dagen, dan zou je vanuit Nederland op de volgende manieren deze stad kunnen bereiken: 

  • Als je kijkt naar de absolute reistijd dan ben je met het vliegtuig uiteraard het snelst. Turijn heeft een eigen internationale luchthaven, dus dat komt goed uit. In hooguit twee uur vlieg je er vanuit Nederland naartoe.
  • Met de auto zou je ook prima naar Turijn kunnen reizen. De meest logische route loopt wat dit betreft door Duitsland en Zwitserland heen. Hoe lang je precies over deze reis doet is natuurlijk mede afhankelijk van waar in Nederland je woont, maar je moet rekenen op zeker twaalf uur zuivere reistijd.
  • Ook met de trein zou je vanuit Nederland in Turijn kunnen geraken. Dit is de meest milieuvriendelijke optie, maar helaas ook de optie die de meeste tijd in beslag neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *