25 januari 2022

Op reis met een privé vliegtuig

2 min read

Met het vliegtuig reizen, kan soms stressvol zijn. Zeker als je met een grote groep moet reizen. Lange wachtrijen en te veel andere passagiers verpesten al snel de sfeer van je vakantie. Gelukkig kan je ook kiezen voor een alternatieve vliegreis, door een vliegtuig te huren. En nee, dat is niet alleen voor rijke beroemdheden.

Waarom voor een privéjet kiezen?

Een privéjet is natuurlijk een luxueuze manier van reizen, maar het heeft ook tal van andere voordelen. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen wanneer je vertrekt. Ook moet je geen twee uur op voorhand op het vliegveld zijn. Arriveer een half uur voor vertrek en ga meteen de lucht in. Zo bespaar je ene hoop tijd.

In tijden van Covid-19 is een vliegtuig huren ook veiliger. Je komt niet in contact met andere mensen en een privéjet wordt minder vaak gebruikt dan een normaal passagiersvliegtuig. Ook comfort is een groot voordeel. Omdat een privévliegtuig alleen voor jou en je eventuele vrienden is, heb je veel meer ruimte.

Kan ik zomaar een vliegtuig huren?

Het antwoord is ja. Een privéjet is niet enkel voor beroemdheden. Iedereen die op een comfortabele en veilige manier wil reizen, kan een vliegtuig huren.

De prijs van een vliegtuig is heel verschillend. Van € 5.000,- tot soms meer dan € 60.000,-. Alles hangt af van de grootte van het vliegtuig en duur van de vlucht. De prijs is dan ook het grootste nadeel aan zo’n privéjet. Je krijgt er natuurlijk wel iets voor in de plaats.

Waar kan ik een vliegtuig huren?

Het internet biedt een heel ruim aanbod aan privéjets. De aanbieders kan je opdelen in operatoren en makelaars. Een operator is een bedrijf die in het bezit is van een vliegtuig. Zij zullen dus meestal ook het vliegtuig bemannen en onderhouden.

Een makelaar bezit geen vliegtuig, maar is eerder een tussenpersoon tussen klant en operator. De makelaar zoekt naar het meest geschikte vliegtuig op basis van je wensen. Een makelaar is een eenvoudige keuze als je zelf weinig verstand hebt van vliegtuigen huren, maar je zal de makelaar natuurlijk ook moeten betalen. Daarom is rechtstreeks contact opnemen met een operator goedkoper.

Tip: Vliegtuig huren bij Firstclassaviation.nl

Het is vooral belangrijk dat de aanbieder je een goed gevoel geeft. De contactpersoon moet klaar staan om enthousiast op je vragen te antwoorden. Hij of zij is immers degene die je moet helpen als er problemen met je vlucht optreden.

Op deze manier wordt je reis een beleving die je nooit meer zal vergeten. Veel vliegplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *