30 november 2021

Een keurmerk voor de tijdregistratie op jouw auto

2 min read

Als je in een zakelijke auto rijdt, heb je vast en zeker van het woord ritregistratie gehoord. De ritregistratie is een overzicht van alle ritten die jij per kalenderjaar hebt gemaakt. Het kan voorkomen dat de belastingdienst om jouw kilometerregistratie vraagt. Hierdoor is het erg belangrijk dat deze goed wordt bijgehouden en altijd up-to date is. Het kost helaas veel tijd als dit handmatig gedaan moet worden. Gelukkig zijn hier andere opties voor die jou kunnen helpen bij de ritregistratie van jouw zakelijke auto.

 

De kilometerregistratie voor jouw auto, hoe?

Er zijn verschillende bedrijven die jou kunnen helpen bij de ritregistratie. Zij maken gebruik van een hoogwaardig ritregistratiesysteem waardoor je aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan het bijhouden van de ritten. Door gebruik te maken van een ritregistratiesysteem, zie je in een oogopslag hoeveel kilometer je zakelijk en hoeveel je privé hebt gereden. Door middel van rittenadministratie kan je laten zien welk deel van de gereden kilometers voor privé en welk deel zakelijk was. Als je deze invult, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zaken als het merk van de auto, het type van de auto, informatie van de auto zoals kenteken, de periode van gebruik en de ritgegevens.

 

Welke informatie kun je vinden tussen de ritgegevens?

De ritgegevens bevatten erg veel informatie en dit maakt het veel werk om dit zelf en handmatig te verwerken. Deze ritgegevens zullen informatie zoals de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, vertrekadres en aankomstadres, de route die gereden is, of het een zakelijke of privérit is geweest, of er tijdens de rit ook omrijkilometers zijn gemaakt en of dit voor privé of zakelijke reden geweest is.

Het is erg veel werk om iedere rit zelf bij te houden en daarom zijn er bedrijven die hier apps voor hebben en dit gemakkelijk voor jou invullen. Als een bedrijf hiervoor een keurmerk heeft, voldoet het bedrijf volledig aan alle eisen van de belastingdienst. Dit is erg belangrijk voor de keus voor een bepaald bedrijf voor het doen van de rittenregistratie van jouw zakelijke auto.

 

Privacy

Een bedrijf maakt een rapportage met alle informatie die nodig is voor de ritadministratie. Als jij dan gecontroleerd wordt door de belastingdienst, zal alles overzichtelijk op een rijtje staan met alle informatie die eerder benoemd is. Het is tevens wel erg belangrijk dat dit gepaard gaat met de nodige privacy. Er is privacy nodig zodat als er een hack zou komen, niet alle informatie over jouw auto en jouw ritten openbaar wordt gemaakt. Hierom is het wederom handig dat je kiest voor een bedrijf met een keurmerk dat in een handomdraai jouw ritadministratie op een rijtje heeft.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *