25 januari 2022

Een camping met zwembad: waar moet deze aan voldoen?

2 min read
camping met zwembad

In de zomer willen we allemaal graag zwemmen. Gek is dat niet: de zomers zijn hartstikke heet en verkoelinging in een zwembad is dan wel zo lekker. Daarom zoeken we ook vaak een camping met zwembad als we op vakantie gaan.

camping met zwembad

Vakantie in eigen land

Een camping met zwembad in Spanje of Frankrijk is zo gevonden. Sterker nog, vaak zitten de zwembaden er zowat standaard bij in zulke landen. Dat geldt echter niet voor elk land. In Nederland is het al anders. Nederland kent een hoop campings maar gezien onze zomers nogal onvoorspelbaar zijn, hebben veel camping eigenaren toch besloten niet in een zwembad te investeren. Maar ze zijn er absoluut wel! Ook Nederlandse campings hebben soms een zwembad al zul je niet van die gigantische resort campings vinden met 4 of meer zwembaden. 

camping met zwembad

Ruimte en rust

Wanneer je op zoek gaat naar een camping met een zwembad dan is het goed om te letten op je eisen. Heb je bijvoorbeeld jonge kinderen en wil je graag dat er een badmeester in de buurt is om je te helpen opletten? Zorg dan dat je dit mee neemt in je beslissing. Houd ook rekening met de hoeveelheid mensen in het zwembad. Als je een mooie foto ziet van een ruim zwembad dan denk je wellicht dat dit heerlijk ontspannen wordt, maar als er op de camping plek is voor 300 mensen dan is dat zwembad ineens best wel krap. Let dus ook altijd op het soort accommodatie en vooral hoeveel plekken er zijn op de camping.