30 november 2021

De fiets is de toekomst

2 min read

We wonen in het land van de fietsen, dat mag denk ik wel gezegd worden. Overal staan ze op elkaar geplakt in fietsenstallingen en het lijkt wel alsof er altijd een nieuw fietspad in de maak is. Niet zo gek want Nederland is niet zo groot dus het meeste is prima te bereiken met de fiets. Maar er zijn nog meer redenen waarom de fiets zo’n goed vervoersmiddel is. In deze blog vertel ik je meer. Lees je mee?

Goed voor de beweging

Allereerst mag het duidelijk zijn dat beweging voor iedereen goed is. natuurlijk zijn er mensen die meer of minder kunnen doen en daarom is het altijd belangrijk om je eigen lichaam goed in de gaten te houden. Maar door beweging houden we onze spieren soepel en het draagt ook bij aan onze gemoedstoestand. Een rondje fietsen is zo gedaan en je pakt meteen die puntjes mee. Alsof het niets is.

Fris in de lucht

Natuurlijk zou je in de sportschool op zo’n fietsapparaat kunnen springen maar dat is niet hetzelfde als fietsen in de buitenlucht. De buitenlucht is namelijk ook heel gezond. We krijgen er vitamine van binnen zodra we even in het zonnetje zijn en dat is altijd mooi meegenomen. Nou tel daar die beweging van net bij op en je hebt zo een enorm gezonde activiteit achter de rug als je een uurtje op de trappers gaat staan.

Geen vervuiling

Een fiets is ook veel minder vervuilend dan een auto. Wat zeg ik? Op de productie na verbruik je zo goed als niets. Zo help je automatisch een handje mee als het gaat om het milieu. De auto is in veel gevallen namelijk helemaal niet nodig maar wordt vaak gebruikt vanuit gemak. Terwijl fietsen ons vaak ook nog vrolijk maakt. Daar laat je je stalen ros toch niet voor staan?

Lagere kosten

Met een Cube e-bike  heb je de Rolls Royce onder de elektrische fietsen in huis en vlieg je zo van A naar B. Een elektrische fiets helpt je een handje bij het trappen en is zo het ultieme vervangmiddel voor de auto. Geen wegenbelasting of benzinekosten meer. Met het eenmalige aankoopbedrag (die veel lager is dan wat je voor de meeste auto’s moet betalen) en zo nu en dan wat onderhoud zit je helemaal gebakken. En niet alleen op het gebied van vervoer, ook op dat van beweging en bijdrage aan de gezondheid van het milieu. Wie wil dat nu niet?