De elektrische auto

Iedereen heeft er zijn mening over. De een vindt het geweldig, de ander vindt het niets. Op dit moment zijn we als nooit tevoren bezig met ons klimaat. Opwarming van de aarde, CO2 reductie etc. etc. Het is nu de tijd om te veranderen, om ervoor te zorgen dat onze kinderen nog kunnen genieten van al het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Zoals verre reize naar mooie tropische regenwouden, maar denk ook aan een middagje strand in bijvoorbeeld Egypte. Met een elektrische auto kunt u zelf al een stap in de goede richting zetten.  

Diverse modellen

Het aanbod van elektrische auto`s is afgelopen jaren langzaam toegenomen, maar komt nu in een stroomversnelling. Alle automerken hebben flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische auto`s. Er is voor iedereen wel een elektrische auto te vinden. Een grote auto, een kleine auto, of een SUV. Een auto met een kleine actieradius, maar ook grote bereiken van meer als 500 kilometer zijn al mogelijk. Wist u dat er al een nieuwe elektrische auto te koop is, voor nog net geen 18.000 euro? 

Leasen of kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een elektrische auto te bezitten. U kunt er een kopen, maar u kunt er ook een leasen. Voorheen was het leasen van een auto alleen voor de zakelijke rijders. Echter willen steeds meer mensen geen grote investeringen doen in een nieuwe auto. Voor particulier kopers, is het leasen van een elektrische auto een mogelijkheid om ook te profiteren van alle voordelen die een elektrische auto met zich meebrengt, zonder dat hier een grote investering voor gedaan hoeft te worden. De voordelen zijn o.a. geen wegenbelasting tot 2025, goedkoop tanken, en zeker niet onbelangrijk, geen CO2 uitstoot.

Ook is het soms mogelijk om een abonnement af te sluiten op een elektrische auto. Dit geeft de mogelijkheid om een kortere periode te bekijken of elektrisch rijden iets voor u is.

Opladen, hoe werkt dit?

Het opladen van werkt zoals bij vrijwel elk elektrisch apparaat: u sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal en gedurende een bepaalde tijd wordt de accu in de auto opgeladen. De snelheid waarmee de auto wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen. Je kunt onderscheid maken tussen ‘gewoon laden’ bij een laadpaal of ‘snelladen’ bij een snellaadpaal. Vrijwel alle laadpalen die bij mensen op de oprit staan, zijn gewone laadpalen. Voor deze manier heeft u geen abonnement nodig, voor een publieke laadpaal is dit wel nodig. Bij zo’n abonnement hoort een laadpas en met dat pasje identificeert u zich bij een laadpaal wat nodig is voor het betalen van het afgenomen vermogen. Wanneer u onderweg bent kunt u gebruik maken van een snellaadpaal. Ook voor snellaadpalen heeft u een laadpas nodig.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*