De belangrijkste kenmerken van een allrisk autoverzekering op een rijtje

Heb je een dure auto aangeschaft? Ben je van plan om een hele nieuwe auto aan te schaffen? Of wil je gewoonweg zo min mogelijk risico lopen? In deze situaties kun je het beste voor een allrisk autoverzekering kiezen. De benaming allrisk autoverzekering wordt nog steeds veelvuldig gebruikt, maar officieel gaat het om een WA volledige casco autoverzekering. Twee verschillende termen, maar wel dezelfde betekenis.

De meest uitgebreide dekking

In het aanbod van autoverzekeringen kom je meerdere dekkingen tegen. In dit rijtje met dekkingen is de allrisk autoverzekering verreweg de meest uitgebreide dekking. Met deze autoverzekering ben je eigenlijk tegen alles verzekerd. Inclusief aan schade aan jouw eigen auto door schuld.

Is jouw auto door vandalisme beschadigd geraakt? Ook dan ben je met een allrisk autoverzekering gedekt tegen de opgelopen schade. Met dank aan de uitgebreide dekking loop je al met al geen risico.

Relatief duur

Kies je voor een allrisk autoverzekering? Dan kies je indirect ook voor een investering. Het is namelijk zo dat de premie voor een allrisk autoverzekering relatief fors is. Logisch op zich, aangezien je ook van de meest uitgebreide dekking geniet. Het is aan jou om te bepalen of je de relatief forse premie wenst te betalen.

In sommige gevallen verplicht

Het is tevens goed om te weten dat soms een allrisk verzekering verplicht gesteld wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een nieuwe auto koopt. In dat geval is het voor de verzekeringsmaatschappij een te groot risico als je voor bijvoorbeeld een WA verzekering kiest. Het gevolgd is dan ook logisch; je bent verplicht om een WA volledig casco autoverzekering af te sluiten.

Grote verschillen binnen het aanbod

Spreekt het principe van een allrisk verzekering jou wel aan? Dan doe je er verstandig aan om een uitgebreide vergelijking te maken. De verschillende verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk stuk voor stuk hun eigen voorwaarden. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste verzekering uitkiezen.

Let daarbij ok goed op aanvullende verzekeringen. Dankzij de aanvullende verzekeringen kun je jezelf nog beter indekken tegen mogelijke schade. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*