De wereldreis valt tegen: Ik ben terug in Nederland!

Ja, op wereldreis gaan, het klinkt als een droom. Maar wat bleek: het was ‘m toch niet helemaal voor mij. Ik miste thuis. Mijn familie, vrienden, lekkere eten en gewoon een normaal dak boven mijn hoofd hebben. Vandaag vertel ik openhartig over mijn idee over een wereldreis en wat ik nu weer terug in Nederland ga doen.

Op wereldreis zijn is niet alleen maar leuk

OK GRAPJE!

Of nouja, een beetje dan. Ik ben wél in Nederland. Maar niet omdat ik op wereldreis zijn niet leuk vind. Ja, ik moest zeker de eerste twee weken op reis eventjes wennen en schreef over mijn heimwee. Daarna is dat echter overgegaan en ben ik helemaal in het reisritme gekomen.

Elke dag deed ik wat anders en van Maleisië reisde ik naar Indonesië en Vietnam. Ik sliep in tientallen homestays, at meer noodles dan mij lief was, maar had nooit genoeg van de heerlijke rijst. Ik beklom vulkanen en voerde orang-oetans, liep en fietste door de rijstvelden en scooterde door de heuvels. Elke dag was anders. Elke dag was uniek. Maar het was allemaal in Azië.

Het Azië avontuur is voor dit jaar voorbij

En dat is dan weer geen grapje!

Hoewel Azië heerlijk is en vooral heel erg goedkoop… Was 2,5 maand reizen in dit continent voor nu eventjes genoeg. Eerlijk is eerlijk: Azië is nog steeds niet mijn favoriete plek. Hoewel ik de Azië-lovers nu waarschijnlijk beledig, voel ik een stuk meer als ik bijvoorbeeld reis in Latijns-Amerika of Afrika.

Op elk prachtig strand dat ik kwam in Indonesië dacht ik: “Wauw, dit is echt ontzettend mooi!” Maar miste ik stiekem ook de sfeer die er op de stranden aan de Caribische kust hangt. Het is niet echt in woorden te omvatten wat ik minder leuk vind in Azië dan op andere plekken, maar het is meer een gevoel. Een gevoel die voor iedereen weer anders zal zijn!

Nieuwe reisplannen

Vanaf het begin van de wereldreis, was het al het idee om kerst te gaan vieren bij de familie van mijn vriend in Mexico. En hoewel mijn plannen altijd meer dan 100x op een dag veranderen, is deze gebleven! Jippie! Kerst zal ik dus vieren in Monterrey in Mexico. Daarnaast zal ik ook een groot deel van mijn tijd in Mexico weer op mijn geliefde Isla Holbox spenderen.

Maar, om naar Mexico te komen, moet ik een behoorlijk lange vlucht overleven. Vanaf Vietnam is het namelijk letterlijk aan de andere kant van de wereld. Om het leven dan toch een beetje leuker te maken, besloot ik een stop te houden in mijn geliefde kikkerlandje. Uiteindelijk kostte mij dit 100 euro meer dan rechtstreeks vliegen, maar kan ik na 2,5 maand wel even met mijn mama en vriendinnen knuffelen en heel veel kaas eten!

De volgende verhalen die jullie horen zullen dus vanaf Nederland geschreven worden! Ik heb er onwijs veel zin in!

Reis je daarna met mij mee naar Mexico?

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie