Een weekje terug in Nederland!

“Ik ben echt op een nepwereldreis,” zei ik tegen mijn vriendinnen toen ik vertelde dat ik na 2.5 maand Azië al terug zou komen naar Nederland. In september verkondigde ik dat ik voor onbepaalde tijd op wereldreis zou gaan en 2.5 maand later stond ik alweer in mijn laarzen en winterjas thuis. Wat gaat hier mis? 😉 Gelukkig zei één vriendinnetje al gauw: “Nederland hoort ook bij de wereld!” Nou – dan past een weekje Nederland toch prima op wereldreis?!

Eerder naar huis dan gepland

Het was niet dat ik al per sé naar huis wilde. Eerlijk gezegd had ik net mijn draai gevonden op reis en was ik heerlijk aan het genieten van de vrijheid in Vietnam. De rijst kwam ook nog niet mijn neus uit en de prachtige landschappen al helemaal niet. Toch was het Azië avontuur voor dit jaar afgelopen en zou ik naar Mexico vliegen. Aangezien Mexico letterlijk aan de andere kant van de wereld is vanaf Vietnam gezien, kon ik het niet laten om even te kijken of ik een stop kon maken in Amsterdam. Voor 100 euro extra en extreem relaxte vliegtijden, stond ik weer bij mijn ouders op de stoep. Ontzettend leuk!

Tien daagjes in Nederland

Ik had maar tien daagjes voor mijn thuis gepland en dit was aan de ene kant precies genoeg en aan de andere kant natuurlijk veel te weinig! In tien dagen heb ik ontzettend veel leuke dingen kunnen doen en het voelde echt als een supervakantie. Lekker uitgebreid ontbijten met mama, kletsen met mijn vriendinnen, met drie dikke truien, een dekentje en warme thee op de bank… Heerlijk! Oh en niet te vergeten: mijn extreem zachte bed. In Azië heb ik op matrassen gelegen die wonder boven wonder 20 centimeter dik waren, maar zo hard als een houten eettafel.

De eerste ochtend werd ik al om zes uur ‘s ochtends wakker en sloop ik zachtjes naar beneden om de poort naar de hemel te openen: de koelkast! In het donker schijnt de inhoud in mijn gezicht. Mijn ontbijt bestaat uit kaas. Parmezaanse kaas, feta, brie en heerlijke belegen kaas. Kaas. Kaas. Kaas. Oh, en knoflookolijven. Ik zat me een partij te smullen! Naderhand werden de crackers uit de kast getrokken en genoot ik nog even verder van mijn vreemd bij elkaar gezochte ontbijt.

Na deze enorme schransaanval realiseerde ik mij dat alles eigenlijk nog precies zo was als vroeger. Nouja, 2.5 maand geleden dan. Behalve dat de zon zich heeft laten verdringen door de regen, is er eigenlijk niks veranderd. Ik realiseer mij gedurende de week dat dit aan de ene kant super fijn is, maar aan de andere kant ook precies de reden is dat ik op pad ben gegaan. Komt ‘ie!

Waarom het zo fijn is in Nederland

Al mijn lieve vrienden en familie zijn nog precies die leuke mensen die het altijd zijn geweest 😉 Jippie! Na een halfuurtje bijkletsen over hoe en wat, komen we algauw terug in oude patronen en kletsen we over ditjes en datjes. Het is zo’n fijn gevoel dat het niet uitmaakt hoe lang je mensen niet ziet, je echte vrienden en lieve familie blijven er altijd. Dat verandert nooit. En zeker nu ik weer zo lang op reis ga, probeer ik dat zoveel mogelijk te koesteren. Onderweg ontmoet ik ontzettend toffe, interessante, grappige en bijzondere mensen. Maar niemand vervangt de mensen die al jaren in mijn leven zijn. Kusjes voor jullie!

Waarom het zo fijn is om op Wereldreis te zijn

Alles is precies hetzelfde in Nederland, met de tijd verandert er langzaam iets, maar geen enorme grote dingen. Misschien gaan relaties uit en studeren mensen af en zo, maar Nederland blijft Nederland. En dat moet Nederland ook vooral blijven doen – want het is hartstikke comfortabel!

Maar altijd maar een soort van hetzelfde, is niks voor mij. De wereld heeft zóveel te bieden! Zoveel verschillende landschappen, klimaten, culturen, tradities, bomen, dieren, gerechten, dansjes en liedjes. Ik hoef echt niet alles mee te maken (hé dat is ook niet mogelijk!), maar het is zeker leuk om eens wat totaal anders te doen. Uit die routine te komen en je kijk op de wereld te verbreden.

Als mijn vriendinnen het hadden over hun lange dagen werken en wat voor stress dat kan opleveren voelde ik mij zo gezegend met wat ik doe. Ik heb veel dingen misschien niet, maar in ieder geval ook geen stress. Daarnaast hoef ik niet voor een baas de wekker te zetten, als ik eigenlijk nog lekker wil slapen. Of de hele dag binnen te zitten als ik ook buiten kan dansen.

Ja reizen, iedereen zou het moeten doen!

Echt iedereen zou het ooit eens moeten doen: voor langere tijd op reis! Naar een ander continent, een andere cultuur en een andere natuur. Niet alleen om dáár te genieten, maar ook juist om weer even terug te komen. Om de kleine dingetjes van thuis te waarderen, maar misschien ook patronen te doorbreken die minder goed voor je zijn.

Mijn tijd in Nederland was heerlijk, maar helaas ook erg kort, ik heb niet iedereen kunnen zien die ik zou willen zien. Maar ik heb wel een enorme poging gedaan en enorm genoten van de momenten die ik weer heb gehad met mijn trouwste fans 😉 Ondertussen ben ik al heerlijk in Mexico neergestreken en geniet ik momenteel van mijn havermout ontbijtje met banaan. Yes, zelfs in Mexico is het leven vrij normaal! Maar dan wel met een bikini aan.

Meer lezen? Lees hier van alles over mijn Wereldreis.

Of lees dit eens:

 

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

2 Comment

  1. Tesse says: Beantwoorden

    Ik heb er ook heel erg van genoten om weer lekker met je te kunnen chillen en daarbij heb je me ook weer veel energie gegeven:-) veel liefs! Xxx

    1. jolande says: Beantwoorden

      lief!!! xxxx

Geef een reactie