Terugblik maand #3 – chillen in Costa Rica, op avontuur in Nicaragua en … weer terug naar huis!

Augustus was voor mij een heerlijk zonnige en afwisselende maand. In de eerste week was ik in Costa Rica: in het weelderige regenwoud van Corcovado Nationaal Park, op zoek naar poema’s. Vervolgens ging ik nog langs bij mijn vrienden in Cartago. Hier hebben we heerlijk thuis gechilld en door de bijna Zwitsers aandoende bergen rondgereden. Augustus was echter ook een maand van afscheid nemen, aangezien ik gedag moest zeggen tegen mijn Costa Ricaanse vrienden. Iets wat ik heel erg jammer vond, aangezien we het superleuk hebben gehad met elkaar. Ik hoop dat ik snel kan schrijven dat ik ze nog eens gezien heb 🙂 . Vervolgens ging ik naar Nicaragua om nog van de laatste twee weken van mijn reis te genieten. Hier heb ik zoveel activiteiten gedaan dat ik daar binnenkort een losse blog over upload, maar samenvattend hield het in: strand, vulkaan, bergdorp, stad, feestjes, jungle… Nicaragua was een prachtige afsluiting van de vakantie! Op 24 augustus vloog ik helaas alweer naar huis en een dikke 24 uur later stond ik alweer op de stoep bij mijn ouders thuis. Gek! Nu zijn we alweer een weekje verder en ben ik best alweer gewend. Gelukkig is het nog lekker weer, dat scheelt wel heel erg. Ik heb mijn eerste werk-, school- en stagedag er alweer op zitten en heb mijn agenda alweer uit de la getrokken. Ik ben officieel weer in Nederland!

 

Terugblik op de best gelezen artikelen van deze maand!

Ik moet eerlijk zeggen, deze maand was niet echt een top maand qua artikelen. Zoveel heb ik niet geschreven namelijk… Mijn computer was op dag  3 al kapot gegaan in Costa Rica, waardoor ik de hele zomer braaf op mijn telefoon wat artikelen heb geschreven. Aan het eind van augustus zat ik vooral in de knoop met het feit dat ik de foto’s niet meer online kon krijgen, waardoor ik dacht: weetje binnenkort ben ik thuis, dan komt alles wel. Oftewel in september krijgen jullie heeeel veel van mij te goed!

 

Deze 9-jarige Afrikaanse straatverkoper weet meer over gelukkig zijn dan jij!

Het grappig is, is dat het best gelezen artikel van deze maand niet eens over Latijns Amerika gaat. Het is namelijk een anekdote van mijn vriendin met een straatverkoper in Tanzania. Aan het eind van mijn reis zag ik er echt op om terug naar huis te gaan. Toen ik dit las, realiseerde ik mij echter hoe gelukkig ik kan zijn. Overal.

 

De beste reisroute in Panama: van tropische stranden naar weelderige jungles

Hoewel ik in augustus helaas niet meer in Panama was, heb ik er wel een leuk artikeltje geschreven over de complete reisroute die ik er heb gemaakt! Voordat ik weg ging was ik op zoek gegaan naar een leuke reisroute, echter kon ik niet echt wat bruikbaars vinden online. Ik hoop dat jullie hier wel wat aan hebben. Voor mij was dit een hele leuke reisroute omdat hij zo afwisselend was. Van strand naar bergdorp, naar stad en jungle, van duiken tot hiken… Alles zit er in!

 

Wil je ook weten wat het slechts gelezen artikel was van deze maand? Klik dan hier! Ben je er mee eens dat dit het slechtst gelezen artikel is?

 

Vooruitblik september

September wordt de maand dat ik weer het ritme van mijn Nederlandse leventje op pak. Binnenkort volgt er een artikel over hoe het weer is om terug te zijn. Wat zijn dingen die mij opvallen en misschien ook wel waar ik juist weer van geniet nu ik weer terug ben in Nederland. Daarnaast hebben jullie nog heel veel van mij te goed. Geen nieuwe reisjes dus deze maand, maar heel veel verhalen over eerder gemaakte reisjes 🙂

 

Meer lezen?

 

Hoe was jullie zomer?

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie