De 3 mooiste stranden in Panama

Eerlijk is eerlijk, ik ben op de een of andere manier nooit echt een super fan van strand geweest. Echter ben ik afgelopen reis compleet verkocht en hoteldebotel verliefd geworden op de stranden van Panama! Vandaag deel ik mijn drie favorieten.

 

1. Bocas del Toro: Isla Bastimentos

Bastimentos Red Frog Beach

Met een rietje zit ik uit de kokosnoot te lurpen terwijl ik met mijn voeten door het water slenter. Op het Red Frog Beach heb ik het gevoel dat dit de plek is waar de aarde nog op zijn puurst is. Links van mij voel ik de golven van de zee tegen mijn benen aan kletsen. Rechts van mij zie ik een stuk ongerepte jungle, vol met geluiden van vogels en apen. Deze unieke combinatie geeft mij echt het gevoel dat ik in het paradijs ben beland.

Rust waar de zee in de jungle over gaat | Panama

Op het strand is een ecolodge gebouwd: de Palmar Tentlodge. Ik sliep in de houten dorm, midden in de jungle. Normaal gesproken slaap ik met oordopjes in als ik in een dorm slaap. Maar hier heb ik ze bewust uit gelaten om van de junglegeluiden te kunnen genieten.

Red frog beach panama stranden

De volgende ochtend loop je in twee minuutjes door de vochtige bomen, langs de rode kikkertjes, naar het strand. Hier wordt de heerlijkste verse vis geserveerd en kan je op je strandstoeltje genieten van de zonsondergang. Hmm!

 

2. De stranden van Coïba Nationaal Park

Coiba Panama

Tijdens mijn duikcursus werd ik gedropt op een klein eilandje te midden van de Pacifische oceaan. Het was niet meer dan een klein zandstrandje met daarachter meters hoge bomen. Door de lucht zie je echter overal groen/blauwe vlinders fladderen. Het bijzondere is dat deze vlinders helemaal tot de toppen van de bomen vliegen, zo’n tien meter hoger. Het zonnetje, het strand, de vlinders, de tropische lianen, geen andere mensen… De natuur op zijn top!

Met alle liefde zou ik hier op dit eilandje blijven. Maar, helaas helaas, gaan wij duiken. De onderwaterwereld hier is zo uniek. Honderden verschillende soorten vissen zwemmen langs je heen. Om nog maar niet te spreken van de grotere waterdieren: haaien (ongevaarlijk), bultrugwalvissen, dolfijnen, schildpadden… Echt: dit is het onderwater paradijs!

Als je niet van duiken of snorkelen houdt kan je ook met een motorboot vanaf Santa Catalina in Coïba Nationaal Park komen. Dikke kans dat je onderweg de dolfijnen en bultrugwalvissen uit het water ziet springen!

 

3. San Blas eilanden

mooiste stranden panama

Een eilanden groep in de Caribische kust, bewoond door de Indianenstam de Kuna. Van te voren dacht ik dat het een grote toeristische attractie zou zijn, maar niets bleek minder waar. Hier heb ik pas echt leren ontspannen!

Waarom ik niet naar Kuna Yala in San Blas wilde | Panama

Zo voelt het als toerist tussen de Kuna op de San Blas eilanden | Panama

Het water is er azuurblauw, vol met vissen om in te snorkelen. De eilanden zijn bedekt met zacht zand, heerlijk om in te liggen. Tussen de velen palmbomen hangt zo hier en daar een hangmat. En je bamboohutje ligt regelrecht aan het water. Hier hoe je echt niks en kan je de hele dag genieten van de zon en het water.

slapen San blas stranden Panama

De Kuna maken met alle liefde drie maaltijden per dag voor je, zodat werkelijk waar maar één keuze op een dag hoeft te maken: waar ga je op het strand liggen? Klinkt in mijn oren nogal saai, maar toen ik er was vond ik het er héérlijk. Nergens hoef je over na te denken. Je hoeft alleen maar te zijn en de omgeving in je op te nemen. Klinkt een beetje zweverig misschien, maar echt, het was zo relaxt!

Met de mede backpackers op dit eiland deden we af en toe een potje volleybal. Vervolgens rustte ik uit met een goed boek in de hangmat. Na het avondeten zaten we ‘s avonds rondom het kampvuur met wat rum naar de sterren te staren.

De San Blas eilanden zijn zo fotogeniek als wat, dus hier score je sowieso die jaloersmakende paradijselijke foto!

 

Welke van de drie lijkt jou het allermooist? 🙂

 

Leuk? Like mij op Facebook voor meer updates!

 

Meer lezen?

Droom mee naar de mooiste ecolodges in Malawi #1

De beste reisroute in Panama: van tropische stranden naar weelderige jungles

Deze 9-jarige Afrikaanse straatverkoper weet meer over gelukkig zijn dan jij!

 

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie