10 redenen om niet naar Nicaragua te gaan

Afgelopen zomer was ik, zoals je misschien wel weet, heerlijk in Midden Amerika aan het backpacken. Ik startte in Costa Rica, vervolgens ging ik naar Panama, terug naar Costa Rica en uiteindelijk naar Nicaragua. Ik vond die laatste alleen echt een enorme tegenvaller. Vandaag vertel ik je waarom je beter maar niet naar Nicaragua kan gaan…

De natuur is er te heuvelachtig en groen

Ik ben echt een liefhebber van natuur. Mooi groen en het liefst met bergen of op z´n minst heuvels. Tropische bomen, gekleurde bloemen, watertjes door bergdalen heen. Ik ben er gek op! Alleen in Nicaragua… Tja, alles was gewoon te veel.

De koloniale steden zijn veel te indrukwekkend

Nicaragua

Nicaragua kent een verleden waarbij het, net als alle buurlanden, gekoloniseerd is geweest door Spanje. Nou ben ik gek op de Spaanse steegjes en mooie kleurrijke gebouwen. In Nicaragua is het echt wat over de top. Zo mooi als deze kerk hierboven in Granada hoefden de Spanjaarden het land toch ook niet achter te laten?

De mensen zijn te vriendelijk

Zit ik op het busstation te wachten totdat mijn bus gaat. Komt er een vrouw naast mij zitten. Vervolgens spreekt ze mij ook nog aan. Of ik wat fruit van haar wil proeven? Ja, doei, is toch nergens voor nodig!

Of op een ander moment, wil ik in een hostel slapen, ver van de bewoonde wereld af. Komt de lady herself mij ophalen met de auto. Jemig? Ik kan toch ook gewoon met de bus gaan en dan vervolgens een uur lopen?!

De lava uit de vulkaan is te uniek

Masaya vulkaan
Masaya vulkaan

De Masaya vulkaan in Nicaragua zou geweldig moeten zijn. Nog nooit eerder had ik lava in een vulkaan gezien. De lava loopt te kolken in de krater van de vulkaan… Alsof uit de aderen van de vulkaan het bloed gespoten komt. Ik vond het te bijzonder en wilde veel te lang blijven kijken. En dat gaat dus van de tijd af om andere dingen te doen in het land. Niet zo handig dus.

Sandboarden gaat te snel

Vulkaan boarden!
Vulkaan boarden in Léon

En nou heb je een activiteit waar ik écht wat van had verwacht. Van een vulkaan af sandboarden. Maar jongens, het ging veel te snel. Zo snel als de Thalys sjeesde ik naar beneden. Ik kon niet eens van het uitzicht genieten en had net zo goed beneden kunnen blijven staan!

Er zijn te veel leuke backpackers

In hostels slapen vind ik meestal heel erg gezellig. Op die manier leer je namelijk snel lotgenoten kennen die ook in zijn voor wat gezelligheid of avontuur. In Nicaragua heb ik helaas alleen maar leuke mensen ontmoet waardoor het me toch eens een potje vermoeiend werd. Ik had te veel mensen om uit te kiezen. Ik kom hier ook voor mijn rust ja!

Het is er veeeeel te goedkoop

Nicaragua goedkoop
Voor een paar cent bananenchips kopen

Echt! Twee euro betalen voor een vol bord avondeten? Dacht het niet! Acht euro om in een hostel te kunnen slapen? Ja, doei! Tien cent per uur met de bus? Kom op zeg! Gekkenwerk hier. Ik ga toch niet zo weinig geld uitgeven? Belachelijk!

Afstanden in de bus zijn veel te kort

bussen Nicaragua
De lokale bussen, ook wel ‘chickenbussen’ genoemd

Als backpacker is het natuurlijk de bedoeling dat je je een beetje van plaats naar plaats verplaatst. Met een beperkt budget doe ik dat over het algemeen altijd met het openbaar vervoer. De bus dus. Echter waren de busritten hier zó kort. Elke keer als ik mij van stad naar bergdorp, naar vulkaan, naar regenwoud, naar stand wilde verplaatsen, zat ik zo’n twee tot vier uur in de bus! Jemig! Ik ben gewend aan busritten van minstens acht uur. Kan niet eens even rustig mijn boek uitlezen in die tijd!

Het water is er te warm

Ometepe Nicaragua

In Nicaragua kan je zwemmen in de Pacifische of Caribische zee, of in een aantal meren die ze hebben. En wat viel me nou elke keer op? Het water is er te warm! Ik kom er niet met kippenvel uit! In een tropisch land is het toch de bedoeling dat je kan afkoelen in het water?!

Er is te veel groente en fruit

De markten hebben veel te veel verschillende soorten groenten en fruit. Maar mijn groene druiven die ik altijd in de Albert Heijn koop kon ik niet vinden hoor! Of maar te spreken over een heerlijk belegd broodje. Rijst was het. Of pasta. Of sushi. Of aardappels. Of soep. Of bonen. Maar niet mijn Italiaanse belegde bol met kaas.

Durf jij nog naar Nicaragua?

Meer lezen? Lees hier al mijn blogs over Nicaragua.

Of lees dit eens:

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

1 Comment

  1. […] 10 redenen om niet naar Nicaragua te gaan […]

Geef een reactie