Wat te doen in Pulau Penang in Maleisië?

Misschien wel één van de bekendste eilanden van Maleisië: Pulau Penang, voornamelijk bekend van het heerlijke streetfood in Georgetown. Behalve dat, heeft dit eiland nog meer te bieden. Vandaag vertel ik je wat ik hier in vier dagen allemaal heb gedaan.

Georgetown

Vanuit het rustige eilandje Pulau Pangkor, reisde mijn vriend en ik met de boot, bus en boot naar Pulau Penang. Eenmaal op de boot wisten we niet wat wij zagen: enorme gebouwen en overal verlichting. Waar was de heerlijke relaxte eilandvide gebleven die wij zojuist een paar dagen op Pulau Pangkor hadden gevoeld?

Pulau Penang is een behoorlijk groot eiland, waar een dichtbevolkte stad op is gebouwd: Georgetown. De meeste reizigers slapen in Georgetown, vanwege de vele accommodatie mogelijkheden. Echter vergeet je het eilandgevoel hier wel helemaal.

Toen wij in het donker aankwamen moesten wij even acclimatiseren. Op de natte straten schoten allemaal ratten heen en weer. Het stonk vanwege het afval dat buiten wordt neergestald en we moesten de vele auto’s ontwijken toen we naar onze slaapplek liepen. Even slikken na de rustige vibe die wij op Pulau Pangkor hadden ervaren.

In het daglicht is Georgetown echter een stuk charmanter. Je kunt op verschillende plekken heerlijk eten en in de nauwe straatjes vind je de mooiste streetart. De gebouwen zijn versierd met prachtige details en ook de Chinezen hebben hun sporen achtergelaten.

Uiteindelijk zijn we vier nachten gebleven, omdat we het toch wel heel relaxed vonden. Twee dagen hebben we een beetje door de stad geslenterd en twee dagen zijn we de stad ontsnapt.

Penang Hill

Eén van dé bezienswaardigheden op Penang. Niet één van de goedkoopste voor ons minimale budget, want een ticket naar de top van de heuvel kost 30 MR (6 euro) per persoon. Op een dagbudget van 15 euro per persoon, tikte dit voor ons behoorlijk aan 😉 Maar hé, we waren er nu toch, dus waarom ook niet?

Met de gondel rij je naar boven en eenmaal boven kom je in een soort toeristenattractiepark waar je onder andere foto’s kunt laten maken onder een enorm hart. Niet helemaal ons ding, maar als je eventjes doorloopt dan kun je rustig wandelen met uitzicht over de stad Georgetown, maar ook de natuur en het strand van Penang.

Wij slenterden zo’n drie uur lang over de kronkelende weggetjes en stopten af en toe om foto’s te maken en van het uitzicht te genieten. Overall was het een heerlijke dagactiviteit om de stad even te ontsnappen, maar als je maar weinig tijd hebt zou ik zelf kiezen voor Penang National Park.

Penang National Park

Met de bus reisden wij in ongeveer een uurtje naar het Penang National Park. Bij de ingang schrijf je jezelf in, maar dit is kosteloos. Heerlijk, voor als je op een klein budget bent zoals wij! Bij de ingang hangt een heel handig bord met de twee routes die je kunt lopen. Kort door de bocht kun je naar links of naar rechts lopen 😉 Bij beiden routes loop je door het regenwoud en kom je langs verschillende stranden. Wij kozen voor de linkerroute en waren blij met onze keuze.

Eerst liepen we door het dichtbegroeide regenwoud. Hoewel de toegang gratis is, is het pad door het regenwoud wel heel goed onderhouden waardoor het voor een regenwoud een hele comfortabele hike is. Soms is het wel even zweten natuurlijk als je jezelf naar boven moet slepen, maar hé het blijft natuurlijk een regenwoud!

Ik genoot enorm van de aapjes die we onderweg tegenkwamen en alle geluiden van het regenwoud. Heerlijk om echt even een paar uur geen apparaten te horen of zien en te genieten van de natuur. Na 1,5 uur lopen kwamen we aan bij het eerste strandplekje. Hier hebben we een uurtje of twee liggen relaxen en zonnen. Het strand is niet per sé het mooiste strand ooit, maar het is wel lekker om er uit te rusten na de jungle tocht. Vervolgens besloten wij om weer terug te lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om nog verder te lopen door het regenwoud naar een ander strand.

Zou jij Pulau Penang willen bezoeken?

Meer lezen?

Lees hier al mijn artikelen over Maleisië.

Of lees dit eens:

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie