Over Mijn Reisparadijs

Hi! Welkom op Mijn Reisparadijs! 

Mijn Reisparadijs gaat over reizen, dromen en leven. Over de wereld waarin wij leven en hoe dingen, plekken en mensen je leven kunnen veranderen door te reizen.

Met mijn backpack op mijn rug ga ik op avontuur en verken ik de wereld. Elke dag kom ik er weer achter dat de wereld mooier is dan het nieuws ons vaak doet geloven.

De meest arme en afgelegen plekjes zijn in mijn ervaring juist plekken rijk aan cultuur, passie en liefde. Waar het leven nog volop met de natuur verbonden is en veel meer in contact staat met hoe wij als mens ooit zijn begonnen.

In een samenleving waar het verspreiden van informatie nog nooit zo makkelijk is geweest, rollen stereotypes al gauw naar boven. Tijdens het reizen en het vrijwilligerswerk dat ik doe probeer ik echter verder te kijken dan deze stereotypes alleen. Ik ga op zoek naar verhalen uit verre culturen en deel met jullie wat ik van hen leer.

Zo leren straatkinderen in Oeganda mij dat het leven nooit zo donker is om het licht niet te zien. Zo laten de Nicaraguanen mij voelen dat elke dag een reden is om een feestje te vieren op de heerlijkste reggaeton. De Cambodjanen laten mij juist proeven. Met de heerlijkste curry’s laten zij mijn smaakpapillen optimaal genieten van de dag.

Op de meest exotische plekken kom ik er achter dat we meer met elkaar gemeen hebben op deze wereld dan dat ik ooit in ons kleine kikkerlandje had verwacht.

Via deze blog probeer ik wat positieve woorden over de wereld te delen en je mee te nemen naar de meest warme plekken op aarde. Warm van de mensen. Warm van de zon. Geniet!

Wat meer over mij

Toen ik op de basisschool zat veranderde ik denk ik elke maand wel van levensdoel…

Ik wilde leven als een Eskimo, wonen bij Aboriginals in Australië, leven als echte jagers en verzamelaars in Afrika, de roodgekleurde geverfde mensen in Namibië ontmoeten. Ik wilde dierenarts worden met wilde dieren of apen verzorgen in het regenwoud…

Dit is het allemaal tot op heden niet geworden.

Mijn eerste reis

Wél vertrok ik in 2013 voor het eerst op een reis buiten Europa. Alleen, met mijn backpack, ging ik drie maanden vrijwilligerswerk doen in Oeganda. Niet omdat ik de wereld wilde verbeteren. Nee. Ik wilde de cultuur van dichtbij leren kennen en dacht dat ik dat op een fancy safari trip niet zou ontdekken.

De drie maanden in Oeganda waren de tofste ooit. Ik ben in de meest afgelegen dorpjes geweest, heb gedanst met de locals en het leven van alledag meegemaakt. Ik heb gereisd, ben op safari geweest en heb leeuwen, olifanten en giraffes gezien. Ik klauterde tussen de berggorilla’s in het regenwoud en fietste op de savanne tussen de zebra’s. Ik ben verliefd geworden op een aantal kinderen die een bizar moeilijk leven op straat leiden. Met tranen in mijn ogen vertrok ik na drie maanden weer naar huis.

Toch maar studeren…

Met name de straatkinderen hebben mij doen overtuigen om tóch te gaan studeren. Ik ben in juni 2017 afgestudeerd als leerkracht in het speciaal onderwijs en onderwijskundige. Hoe complexer het kind, hoe leuker en interessanter ik het vind 😉 Ik ben graag een schakel in hun leven die er voor zorgt dat ze op wat voor manier dan ook een mooier leven kunnen leiden.

Tijd voor de lang verwachte wereldreis zonder einddatum!

De behoefte om de wereld te ontdekken is echter nooit meer weggegaan en zo ben ik tijdens mijn studie blijven reizen. Altijd naar tropische bestemmingen. Ik ging naar Oeganda, Cambodja, Thailand, Malawi, Zambia, Costa Rica, Nicaragua, Panama en Mexico. Allemaal tijdens mijn studententijd!

Nu ik echter afgestudeerd ben zal ik vanaf september 2017 samen met mijn Mexicaanse vriend voor onbepaalde tijd op wereldreis zijn. Landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika zullen op een heel rustig tempo, met een heel laag budget, allemaal bezocht worden! Ik kijk er naar uit om jullie mee te nemen naar de prachtige plekken die ik ga bezoeken.

Contact

Heb je een vraag? Een toffe reistip? Wil je samenwerken? Of hou je ook gewoon net zoveel van reizen als ik? Stuur een mailtje naar jolande@mijnreisparadijs.nl of laat wat van je horen via social media.

Voorgaande samenwerkingen