Home Over Mijn Reisparadijs

Over Mijn Reisparadijs

by jolande

Hi! Welkom op Mijn Reisparadijs! 

Mijn Reisparadijs gaat over reizen, dromen en leven. Over de wereld waarin wij leven en hoe dingen, plekken en mensen je leven kunnen veranderen door te reizen.

Met mijn backpack op mijn rug ga ik op avontuur en verken ik de wereld. Elke dag kom ik er weer achter dat de wereld mooier is dan het nieuws ons vaak doet geloven.

Zo leren straatkinderen in Oeganda mij dat het leven nooit te donker is om het licht niet te zien. Zo laten de Mexicanen mij voelen dat elke dag een reden is om een feestje te vieren op de heerlijkste reggaeton. De Maleisiërs laten mij juist proeven. Met de heerlijkste curry’s laten zij mijn smaakpapillen optimaal genieten van de dag.

Op de meest exotische plekken kom ik er achter dat we meer met elkaar gemeen hebben op deze wereld dan dat ik ooit in ons kleine kikkerlandje had verwacht.

Via deze blog probeer ik wat positieve woorden over de wereld te delen en je mee te nemen naar de meest warme plekken op aarde. Warm van de mensen. Warm van de zon. Geniet!

Wat meer over mij

Ninh Binh Vietnam

Toen ik op de basisschool zat veranderde ik denk ik elke maand wel van levensdoel…

Ik wilde leven als een Eskimo, wonen bij Aboriginals in Australië, leven als echte jagers en verzamelaars in Afrika, de roodgekleurde geverfde mensen in Namibië ontmoeten. Ik wilde dierenarts worden met wilde dieren of apen verzorgen in het regenwoud…

Dit is het allemaal tot op heden niet geworden.

Mijn eerste reis

Wél vertrok ik in 2013 voor het eerst op een reis buiten Europa. Alleen, met mijn backpack, ging ik drie maanden vrijwilligerswerk doen in Oeganda. Niet omdat ik de wereld wilde verbeteren. Nee. Ik wilde de cultuur van dichtbij leren kennen en dacht dat ik dat op een fancy safari trip niet zou ontdekken.

De drie maanden in Oeganda hebben mijn ogen geopend. Ik ben in de meest afgelegen dorpjes geweest, heb gedanst met de locals en het leven van alledag meegemaakt. Ik heb gereisd, ben op safari geweest en heb leeuwen, olifanten en giraffes gezien. Ik klauterde tussen de berggorilla’s in het regenwoud en fietste op de savanne tussen de zebra’s. Ik ben verliefd geworden op een aantal kinderen die een bizar moeilijk leven op straat leiden. Met tranen in mijn ogen vertrok ik na drie maanden weer naar huis.

Toch maar studeren…

Met name de straatkinderen hebben mij doen overtuigen om tóch te gaan studeren. Vanaf juni 2017 ben ik de trotse eigenaar van twee diploma’s als leerkracht in het speciaal onderwijs en onderwijskundige.

Tijd voor de lang verwachte wereldreis zonder einddatum!

De behoefte om de wereld te ontdekken is echter nooit meer weggegaan en zo ben ik tijdens mijn studie blijven reizen. Altijd naar tropische bestemmingen. Ik ging na Oeganda naar Cambodja, Thailand, Malawi, Zambia, Costa Rica, Nicaragua, Panama en Mexico. Allemaal tijdens de lange zomervakanties in mijn studententijd.

Nu ik eenmaal afgestudeerd ben is het eindelijk tijd voor het echte werk: vanaf september 2017 ben ik voor onbepaalde tijd op wereldreis en werk ik online als tekstschrijver.

Contact

Heb je een vraag? Een toffe reistip? Wil je samenwerken? Of hou je ook gewoon net zoveel van reizen als ik? Stuur een mailtje naar jolande[at]mijnreisparadijs.nl of laat wat van je horen via social media.

Voorgaande samenwerkingen

Voor onderstaande opdrachtgevers schreef ik teksten, ging ik op reis en deed ik onderzoek. Wil jij ook in dit lijstje? Dat kan! Stuur mij een mailtje met jouw idee, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Activity International – Backpackkit – Be More – Blogs4Travel – Doingoood – Resirest – Stichting Muses – Travel Active – TUI – Visit Benidorm – We Are Travellers- e.a.