November 2017: Vietnam, Nederland en Mexico

Voor onbepaalde tijd op wereldreis gaan? Ik doe het! De eerste stap in het vliegtuig kwam ik niet helemaal droog binnen – de tranen liepen over mijn wangen bij de gedachte dat ik zo lang niet thuis zou komen. Toch stapte ik door om mijn dromen te volgen. Deze keer de derde maand!

De vorige maanden gemist? Lees hier hoe ik het in september en oktober heb gehad!

Drie landen, drie continenten

Als ik er op terugkijk was november best een bizarre maand. Zo zat ik de eerste helft van de maand nog heerlijk in Vietnam. Vervolgens ging ik tien dagen naar Nederland als tussenstop om uiteindelijk met mijn billen in het zand in Mexico terecht te komen. Drie landen, drie continenten, drie totaal verschillende avonturen!

Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Nadat ik eind oktober Da Nang in Vietnam verliet, kwam ik aan in Ninh Binh. Eerder schreef ik hier al een blog over en ik denk dat het mijn favoriete plek in Vietnam was. Gewoonweg omdat het zó mooi was!

Maar het moois hield maar niet op in het noorden van Vietnam. Na Ninh Binh reisde ik nog verder naar het noorden om door de bergen en rijstvelden van Sapa te wandelen. Ik sliep dagenlang in een koude homestay en at alleen maar rijst met spinazie. Maar overdag liep ik met mijn lange broek door de zon. Door de valleien en langs de rijstvelden. Langs de bijzondere minderheden die hier wonen en zag ik heel veel varkentjes en koeien. Primitief, maar oh zo heerlijk om hier te zijn!

Vietnam sloot ik af op Cat Ba eiland. Een eiland vlakbij het wereldberoemde Halong Bay. Vanaf hier stapte ik een dag lang op de boot en zag ik de prachtige rotsformaties in het water, ging kanoën waardoor het even leek alsof ik mij in de fjorden van Noorwegen waande en at heerlijk lokaal eten.

De laatste dag sliep ik nog in een hostel in Hanoi, liep over de avondmarkten, zag Vietnamese dansvoorstellingen  en at sushi en nam een massage. De twee en een halve maand in Azië had ik op een behoorlijk budget geleefd van gemiddeld 17 euro per dag. De laatste avond liet ik mijzelf echter helemaal verwennen. Want wanneer kan ik weer onbeperkt sushi eten voor nog geen 10 euro of een uur lang een massage krijgen voor datzelfde bedrag?! Vietnam sloot ik af in stijl voor drie tientjes 😉

Nederland

Via Rusland vloog ik naar Nederland om mijn familie te verrassen. In deze blog schreef ik er al meer over. Ondanks dat ik er maar tien dagen was en helaas geen tijd had om iedereen te zien – heb ik het wel echt heerlijk gehad. Het was een beetje heen en weer rennen om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen, maar als ik ergens eenmaal was kon ik daar helemaal van genieten. Weer eventjes bijpraten voordat het nieuwe avontuur begon van de wereldreis: Latijns Amerika!

Mexico

isla holbox mexico

Na de wereldreis gestart te zijn in Azië, kon ik de prachtige natuur en het feit dat alles spotgoedkoop is enorm waarderen. Toch kriebelde er iets in mij. Ik wilde terug naar Latijns Amerika! En zo begon het avontuur in Mexico.

November sloot ik af op Isla Holbox en hier je lees je mijn blog daarover! Een Caribisch eiland in Mexico wat voor mij de perfecte balans heeft tussen natuur en gezelligheid. Met een klein appartementje vlakbij het strand, maakte ik elke dag lange wandelingen over de zandbanken. Zag honderden vogels en werd weer een tintje bruiner. Maar ook kookte ik elke dag, wat heerlijk was na bijna drie maanden niet gekookt te hebben in Azië. ‘s Avonds danste ik in een aantal barretjes en maakte nieuwe vrienden. Mexico leeft anders dan Vietnam en ik ben weer helemaal verliefd op de Latijns Amerikaanse cultuur!

Statistieken november

Aantal landen bezocht: 3

Vietnam, Nederland en Mexico

Aantal plekken bezocht: 8 

Vietnam: Ninh Binh, Cat Ba, Hanoi, Sapa

Nederland: thuis en Utrecht

België: Brussel (een weekendtripje voordat ik vanaf hier vloog!)

Mexico: Isla Holbox

Aantal bedden geslapen: 9

Aantal kilometers afgelegd: 22 229 (wattes?!?!)

Ninh Binh – 410 km – Sa Pa – 304 km – Ha Noi – 141 km – Cat Ba – 141 km – Ha Noi – 9762 km – Moskou – 2391 km – Amsterdam – 420 km – door Nederland heen treinen om mensen te bezoeken – 227 km Brussel – 8283 km – Cancun – 150 km – Isla Holbox

Hoogtepunten van november

  1. Mijn familie en vrienden zien. Haha! Dit zou ik normaal niet per sé op nummer 1 zetten, maar nu ik voor langere tijd op reis ben is het wel een hele bijzondere!
  2. Leven op Isla Holbox in Mexico – gewoonweg omdat ik het daar zo ontzettend relaxed vind.
  3. De prachtige rotsformaties van Ninh Binh. Echt deze plek mag je niet overslaan als je in Vietnam bent!
  4. Mexicaanse taco’s eten. Zeker naar twee en een halve maand in Azië te zijn geweest.
  5. Lange wandelingen maken. In Sapa in Vietnam, maar ook langs het strand in Holbox.

Mijn favoriete foto van de maand

Gemaakt in het prachtige Ninh Binh in Vietnam!

Tam Coc Vietnam

Meer lezen?

Lees hier al mijn blogs over Vietnam en Mexico.

Gemist? Lees hier hoe de vorige maanden waren:

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie