Ninh Binh in Vietnam: dit pareltje mag niet op je route ontbreken

Ninh Binh Vietnam

In het noorden van Vietnam, op een kleine twee uur rijden van Hanoi ligt Ninh Binh. Een slaperig dorpje, wat op het eerste gezicht erg oninteressant voor toeristen lijkt. Stap je uit het dorp de omgeving in, dan realiseer je je in één keer op wat voor bijzondere plek je bent! Vandaag laat ik zien wat misschien wel mijn favoriete plek in Vietnam is: Ninh Binh!

Aankomen in Ninh Binh

Na een lange busrit kom ik midden in de nacht aan in Ninh Binh. De host van de homestay is zo lief om ‘s nachts op de scooter te stappen en mij en José op te halen. In de donkere nacht rijden we vanuit de stad naar het platteland. Ik hoor de krekels en de geasfalteerde straat laat steeds meer hobbels zien. We rijden door totdat de weg zich omtovert tot zand. Wanneer we bijna bij onze homestay aankomen, zie ik in het donker de karst gebergtes opdoemen. Het heeft iets magisch: je ziet een beetje waar je terecht bent gekomen, maar je kunt alleen maar fantaseren over hoe het echt gaat zijn.

‘s Ochtends vroeg word ik wakker en spiek ik alvast uit het raam. De rijstvelden zijn helaas net een paar dagen geleden geoogst, maar dat maakt het plaatje niet minder mooi. Overal om mij heen zie ik grote rotsen met groen erop. Ze lijken uit het niet te ploffen uit de grond. Zo mooi!

Met de fiets op avontuur in Ninh Binh

Na een simpel ontbijt springen José en ik op de fiets. In Ninh Binh hebben wij bewust gekozen om geen tour te doen, maar gewoon met de fiets wat rond te toeren. Vanuit het hostel rijden we wat naar links en rechts, fietsen we de rijstvelden in en wanen we ons steeds verder van de bewoonde wereld. We zien kleine huisjes in de middel of no-where en gaan liggen op het gras. Er grazen wat koeien langs en baby schaapjes huppelen om ons heen. Een visserman is op zoek naar zijn maaltijd en vogeltjes tjilpen van geluk.

Een paar dagen gaat dit zo op repeat. ‘s Ochtends ontbijten we bij een goedkoop lokaal tentje nasi goreng. Vervolgens stappen we op de fiets met een heerlijke verse mango en ananas. We fietsen rond, ontdekken nieuwe plekjes en lunchen langs de waterkant met een waanzinnig uitzicht. ‘s Avonds kookt onze homestay de lekkerste maaltijden en genieten we van de lokale gezelligheid!

Foto’s van mijn tijd in Ninh Binh

Bekijk de foto’s en bedenk zelf: is dit misschien wel de mooiste plek in Vietnam?! Oh: als je in het goede seizoen komt, dan zijn er nog allemaal rijstvelden. Dat beetje modderige wat je nu op de foto’s ziet is dan knalgroen, vol met rijst. Nóg mooier dus!

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Uitzichtpunt Tam Coc, Ninh Binh

Eén avond vertrekken we ook naar het uitzichtpunt van Tam Coc (zo wordt deze prachtige regio in Ninh Binh genoemd) Het is een behoorlijke klim. 100, 200, 300, geen idee hoeveel treden… Maar het is het dubbel en dwars waard. Je kijkt uit over alle karst gebergten, maar dan van bovenaf!

Ninh Binh Vietnam
Vlak voor de klim!
Ninh Binh Vietnam
Uitzicht over Tam Coc vanaf de top

Tam Con Vietnam

Tam Con Vietnam

Tam Con Vietnam

Tam Con Vietnam

Waar slapen in Ninh Binh?

Mijn tip is om absoluut niet in de stad Ninh Binh te slapen. Daar is namelijk niet zoveel te bleven. Ga je net de stad uit, dan kom je namelijk in deze schoonheid terecht!

Ik sliep zelf in Happiness Homestay. Een homestay met prima dorms en een super lieve man die alles regelt en voor heerlijke maaltijden zorgt. En zoals ik al zei: hij kwam ons zelfs in de nacht ophalen vanaf het busstation.

Als je budget ietsjes groter is, dan kun je ook prachtige hutjes boeken bij Panorama Homestay. Check de foto hieronder. Ik fietste hier één dag langs en baalde dat ik zelf niet op deze prachtige plek sliep!

Ninh Binh Vietnam

Een tour doen in Ninh Binh?

Ikzelf heb geen tour gedaan, omdat ik gehoord had van andere backpackers dat je het prima zelf kan ontdekken. Ik deed dit per fiets, aangezien ik die gratis bij het hostel kreeg. Ook kun je er voor kiezen om een scooter te huren!

Als je wel een tour wilt doen, dan kun je een boottour in Tam Coc doen. Met een traditionele roeiboot vaar je dan over het water, langs de karst gebergten. Daarnaast vaar je door allemaal grotten heen. De grotten zijn vaak erg dicht op het water, wat het extra spannend maakt. Je kunt er ook voor kiezen om langs het punt te komen waar de film King Kong is opgenomen. Want jawel: dat was dus in Ninh Binh!

Zou jij Ninh Binh willen bezoeken?

Meer lezen? Lees hier al mijn blogs over Vietnam.

Of lees dit eens:

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie