Mijn 8 hoogtepunten in 2,5 maand Zuid-Oost-Azië

De tijd is echt voorbij gevlogen! 1 september stapte ik op het vliegtuig en startte mijn wereldreis voor onbepaalde tijd. Van Maleisië reisde ik naar Indonesië om vervolgens in Vietnam te belanden. Nu 2,5 maand later is het tijd om Azië te verlaten en naar een ander continent te vliegen. De trouwe volgers weten al waar ik heen ga en voor de rest blijft het nog even een verassing 😉

Maar nu eerst: mijn hoogtepunten van de afgelopen tijd in Azië. Komen ze! Oh, ze staan niet in een bepaalde volgorde, anders werd het wel heel lastig kiezen…

Snorkelen met schildpadden

Oooh, wat was dit leuk. Op de Gili eilanden in Indonesië stapte ik het water in en stond ik oog en oog met een enorme schildpad. Wel bijna een meter lang! Deze prachtige beesten maakt het geen drol uit hoe dichtbij je komt. Minuten lang kon ik naast de schildpad snorkelen terwijl hij gewoon rustig door ging met eten, zwemmen en zijn. Wat een prachtbeesten! Aangezien schildpadden heel zeldzaam zijn en je tijdens veel duiken geluk moet hebben om ze te zien, was het echt een unieke ervaring om ze letterlijk in je schoot geworpen te krijgen tijdens het snorkelen in Indonesië.

Vulkanen trotseren

Midden in de nacht opstaan om een vulkaan te beklimmen? Ja hoor! Kom maar door. In Midden-Amerika werd ik verliefd op vulkanen en ook in Indonesië zette ik die traditie door. Ik beklom er twee: de Bromo vulkaan en IJen vulkaan. Allebei compleet anders, maar echt ontzettend gaaf.

Satésaus, loempia’s, banh mi en vers fruit

Allemaal eten dus. Hoewel ik zo nu en dan zeker het eten van thuis mis, heb ik hier genoeg lekkers gegeten. De satésaus in Indonesië, verse loempia’s in Vietnam, Banh Mi (stokbrood met heel veel lekkers erop), elke dag verse mango’s en ananassen van de markt en de heerlijkste streetfood en curry’s in Maleisië. Echt om je lippen mee af te likken dit gedeelte van de wereld!

Kalkstenen rotsformaties

In Vietnam is er een ontzettend bijzonder natuurverschijnsel: kalkstenen rotsformaties! Hè wattes? Het klinkt een beetje complex, maar het is eigenlijk gewoon een enorme rots die uit het niets uit de grond komt zetten. Althans, zo ziet het er uit.

Je kent Halong Bay in Vietnam misschien wel? Dat dus! Met een bootje vaar je tussen deze enorme rosten heen. Daarnaast heb je ze in Ninh Binh ook op het land, tussen de groene rijstvelden. Met mijn fietsje fietste ik drie dagen hier doorheen. Zó mooi!

Heel veel scooters op de weg

Of dit een hoogtepunt is? Hm, haha. Maar het was zeker indrukwekkend. Met name in Ho Chi Minh in Vietnam waren er zóveel scooters op de weg. Eerder schreef ik al een blog over deze immense verbazing van mij. Echt bizar hoeveel scooters er in dit gedeelte van de wereld er kunnen zijn en hoe zij in hemelsnaam allemaal op twee wielen weten te blijven staan. Bizar!

Orang Oetans voeren

Wie houdt er nou niet van apen? Orang Oetans voeren in Maleisië was echt één van de hoogtepunten van de reis. Deze beesten lijken zo erg op ons. Hun handen en voeten, alleen dan met wat oranje haren er op. Ik was maar enkel één dag met deze bijzondere apen, maar ik zou zeker terug gaan om nog meer van hen te leren!

Lekker scootertje huren

Op vorige reizen durfde ik nooit scooter te rijden. Ik weet niet, ik vond het gewoon spannend. Af en toe huurde mijn reisbuddy wel een scooter en mocht ik achterop (dankjewel voor je geweldige scooterrijskills Sophie!). Nu is Sophie helaas niet met mij mee op wereldreis, dus moest ik het zelf doen. En wat bleek? Helemaal niet eng en juist super leuk. In Indonesië en Vietnam scheurde ik over de straten als een echte pro. Wat een vrijheid!

Relaxen op de stranden in Indonesië

Met name de stranden rondom Kuta in Lombok waren echt mijn favoriet. Helder blauw water en gewoon genieten. Indonesië bestaat natuurlijk uit allemaal eilanden, maar het is zijn verwachtingen helemaal nagekomen. Wat een prachtige plekjes heb je hier om te relaxen! En dan ben ik alleen maar op Java, Bali en Lombok geweest. Ik weet zeker als je nog naar verdere plekken gaat in Indonesië dat de stranden nog mooier zijn!

Welke ervaring zou bij jou op nummer 1 staan?!

Meer lezen? Lees hier al mijn artikelen over Maleisië, Indonesië en Vietnam.

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

1 Comment

  1. Klinken als hele fijne ervaringen! Ik vond het snorkelen met schildpadden zo gaaf! Scooters huren doe ik niet, ik heb geen motorrijbewijs, dus je bent niet verzekerd als er iets fout gaat. In Nederland stap je er ook niet op zonder rijbewijs, dus in Azië (waar het verkeer heel anders is) ook niet. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. De vulkanen en de rotsen in Vietnam klinken ook echt super

Geef een reactie