Maleisië: mijn reisroute twee weken backpacken op het vaste land 

Ondanks dat ik maar een dikke twee weken in Maleisië ben geweest, heb ik toch nog aardig wat van het land kunnen zien. Van regenwoud, naar eilanden, van theeplantages naar het heerlijkste streetfood. Vandaag vertel ik je mijn reisroute voor het vasteland van Maleisië.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is absoluut niet de slechtste stad om een reis in Azië mee te beginnen. Eerlijk is eerlijk: ik denk dat het één van mijn favoriete steden is. En dat zegt wat, want ik hou eigenlijk niet van steden in ontwikkelingslanden.

Kuala Lumpur is relatief schoon, heeft een enorm goed metro/tram/whatever netwerk en heeft de heerlijkste streetfood. Op elke hoek van de straat vind je wel een lekker Maleisisch, Chinees of Indisch gerecht. Want ja, de Maleisiërs delen hun land met velen Chinezen en Indiërs. Dit maakt het ontzettend kleurrijk en divers!

Als je in Kuala Lumpur bent vergeet dan niet naar de Jalan Alor streetfood markt te gaan. Ook de Petronium Towers zijn natuurlijk een enorm hoogtepunt. Hoewel het gewoon een enorm hoog, zilver gebouw is, is het toch leuk om te zien. Er is een lichtshow in de avond en daarnaast is het leuk om in een wat meer fancy wijk rond te lopen.

Sla Chinatown niet over voor het goedkope shoppen en lekkere eten en als je een dagtripje wilt maken uit Kuala Lumpur, sla de Batu Caves dan niet over.

Taiping

Hoewel Taiping niet echt een bestemming is die op veel reisroutes van backpackers staat, zit er wel een ontzettend leuk hostel: Sojourn Beds & Cafe.

Er is niet zoveel noemenswaardigs te doen in Taiping, behalve heel veel lekker streetfood eten en gewoon wat rondslenteren.

Ik was er voor een vrijwilligersproject en mocht een dag meehelpen in het rehabilitatie centrum voor Orang Oetans, wat vlakbij Taiping ligt. Als je op geen andere plek in Maleisië Orang Oetans gaat bekijken, dan is deze plek zeker de moeite waard. Wat een mooie beesten!

Pulau Pangkor

Niet het meest bekende en populaire eiland van Maleisië onder de backpackers, maar wél voor de locals. Leuk om eens ene kijkje te nemen dus!

Slaap in het dorpje Teluk Nipah en vergeet niet om naar Coral Beach te gaan. Een prachtig strand. Heerlijk om even een paar dagen bij te komen. Lees hier mijn blog over Pulau Pangkor.

Pulau Penang

Eén van de populairste plekken van Maleisië: Pulau Penang. Het is een eiland, maar dat gevoel mis je een beetje als je in de hoofdstad Georgetown bent. Een schattige stad met veel streefart en je raadt het al … heerlijk streetfood. Penang staat bekend om het lekkere eten en daar kun je zeker een dagactiviteit van maken!

Daarnaast ben ik nog naar Penang Hill en Penang National Park geweest. Goedkope dagtripjes die prima te doen zijn vanaf Georgetown. En ’s avonds kun je dan gewoon weer in de buurt eten 😉

Cameron Highlands

Nog zo’n highlight van Maleisië: Cameron Highlands.

Hoewel het niet mijn favoriete bestemming was op Maleisië omdat ik het dorpje Tanah Rata drie keer niks vond en het aan één stuk door regende… Was het uitzicht over de theeplantages wel erg mooi.

Tip: Als je zonder tour wat wilt gaan doen, bereid je dan goed voor zodat je niet ronddwaalt zoals wij. En slaap absoluut bij Fathers Guesthouse: ik heb daar alleen maar geweldige verhalen over gehoord!

Kuala Lumpur

Vanuit Maleisië was het tijd om naar Indonesië te gaan. Een laatste stop om ons nog even helemaal vol te proppen met de lekkerste gerechten, voordat we in het vliegtuig stapten.

Check hier de goedkoopste vliegtickets naar Maleisië!

Andere tips

Als ik langer in Maleisië was gebleven, dan was ik nog heel graag naar de oostkust gegaan. Hier heb je de meest prachtige eilanden, met blauw water en parelwitte stranden. In oktober/november start hier echter het regenseizoen en sluiten de eilanden langzaam. Kom dus in het goede seizoen naar bijvoorbeeld de Perhentian eilanden of Kapas.

Daarnaast is Borneo volgens mij nog 10x mooier dan het vaste land van Maleisië. Plekken als Kuching en Sabah heb ik meerdere malen voorbij horen komen. Absoluut de moeite waard denk ik!

Staat Maleisië op jouw bucketlist? Of ben je er al geweest? Ik hoor graag van je!

Meer lezen? Lees hier al mijn artikelen over Maleisië.

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie