Zo kreeg ik gratis een eerste klas vliegticket!

‘Mag ik bij het raam zitten? Jij hebt alle vluchten al bij het raam gezeten, ik wil ook een keer bij het raam zitten!’

Mijn reisbuddy Sophie en ik reizen terug van Bangkok naar Nederland met een overstap in Dubai. Op de heenweg had Sophie ook al alle keren bij het raam gezeten en ik niet. Nu bij de laatste vlucht van Dubai naar Amsterdam was ik doodmoe en wilde ik ook een keer bij het raam zitten om te slapen. Sophie twijfelt maar  uiteindelijk besluit ze om toch lekker zelf bij het raam te gaan zitten. ‘Stel je voor dat er iets mis gaat met het vliegtuig en we dan niet op de plek zitten dat ze denken waar we zitten?!’ Ja, ja, Soof, als het vliegtuig neerstort heb ik wel grotere zorgen dan dat ik niet op de goede plek zit, maar oké…

Mokkig ga ik weer  zitten, realiserend dat ik waarschijnlijk weer niet kan slapen. Ik doe net mijn televisie aan wanneer een man mij aanspreekt in het Engels. Het is een Arabische man en wellicht komt hij uit Dubai. Hij heeft een lang, wit gewaad aan en een wit hoofddeksel op. Door zijn baard heen vraagt hij aan mij of ik met hem van plek wil ruilen.

Uhm…?

Een rijke sjeik wil graag zijn ticket ruilen met… mij!

‘Ik heb een eerste klas ticket geboekt, maar ik wil graag hier zitten, bij mijn familie,’ vertelt hij mij. Hij wijst zijn familie aan, een mooie vrouw kijkt mij met twee kinderen aan haar weerszijden aan. Het dringt niet helemaal tot mij door wat deze man van mij wilt. Wie boekt er nou een eerste klas ticket om vervolgens hier in dit krappe stoeltje te moeten gaan bivakkeren? De man legt het mij uit.

Zijn zoon is gehandicapt en kan niet goed zitten in het vliegtuig. De man heeft een eerste klas ticket geboekt om een kussen te krijgen die hij aan zijn zoon kan geven om beter te zitten.

HO HO. Hoor ik dit goed? Je betaalt een ticket wat vier keer zo duur is voor een kussen?!

Natuurlijk zeg ik ja! En dat kussen mag hij houden. Zonder kussen zit ik ook prima in de eerste klas ;-). Lachend zeg ik doei tegen Sophie die natuurlijk nu héél erg blij is dat ze heeft gekozen voor het plekje aan het raam.

Op naar de eerste klas!

Als ik naar boven loop krijg ik mijn persoonlijke steward aangewezen. Hij leidt mij de trap op naar de eerste klas en geeft mij een rondleiding. We lopen langs een bar met hapjes en cocktails waar je rond kan lopen. Vervolgens laat hij mij mijn stoel zien. Of zal ik het maar ligbank noemen? Het is een enorm ding compleet met wit leer bekleed. Ik heb een eigen televisie van een behoorlijk formaat én een I-pad. Als ik in mijn stoel ga zitten merk ik dat ik hem zelfs helemaal plat kan leggen zodat het een bed wordt. Mijn steward geeft aan dat ik een extra matras kan krijgen om er op te leggen zodat ik nog lekkerder kan slapen. No way José dat ik ga slapen de aankomende paar uur. Zo moe als ik hiervoor was, zo levendig ben ik nu. Ik wil optimaal kunnen genieten van de aankomende paar uur.

Al Disney-film kijkend, hé je moet wel een beetje down-to-earth blijven hè, en luxe etend kom ik de aankomende acht uur door. Naast mij zit een jonge Nederlandse man die chagrijnig zijn soep terug stuurt naar zijn steward. Hoe dan?! Het eten is zo verrukkelijk.

Nog even drink ik een cocktail in de bar, gewoon omdat het kan. Echter voelt het wel een beetje ongemakkelijk om hier met de mensen te gaan praten. Iedereen ademt rijkheid uit. En ik kom net terug van vier weken backpacken in Azië. Daar sta ik dan in mijn vieze kloffie. Ik vraag me af hoe de mensen denken dat ik hier gekomen ben. En als je het mij vraagt, vraag ik het mij ook af… Iets met héél erg veel geluk hebben!

Volgende week weer? 😉

Aangezien ik over een weekje weer in het vliegtuig stap, hoop ik dat er weer zoiets soortgelijks gebeurd. En het liefste op de terugweg, omdat ik dan een 22 uur durende rit in mijn eentje moet zien te overleven. Maar ach, misschien hebben ze in Nicaragua of Houston ook rijke sjeiks?!

Heb jij wel eens eerste klas gevlogen?

Ben benieuwd of je het geld er voor over hebt om het te doen? Ik vond het supervet om een keer mee te maken, maar zou zelf niet zo’n ticket kopen… Ik hoorde dat een eerste klas ticket van Dubai naar Amsterdam alleen al vier keer zo duur was als een normaal ticket. En hoewel de vlucht heel relaxt was en ik helemaal ontspannen landde op Schiphol, kan je heel veel andere mooie dingen van dat geld doen. Wat jij?

– PS: Mijn telefoon inclusief foto’s van deze vliegreis is helaas gecrasht. Dan dus maar een fotootje van waarin het lijkt alsof ik door goud overspoeld ben in een Thaise tempel 😉

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

5 Comment

 1. Erica Hoogerbeets says: Beantwoorden

  Wat een superleuk verhaal weer, Jolande. Je hebt echt schrijftalent, ik verheug me op je volgende blog!

 2. Erica Hoogerbeets says: Beantwoorden

  Wat een superleuk verhaal weer, Jolande. Je hebt echt schrijftalent. Ik verheug me alweer op je volgende blog! Fijne vakantie!

  1. jolande says: Beantwoorden

   Wat leuk om te horen Erica! En thanks! Genoeg leuke verhalen komen er weer aan vanuit Midden-Amerika 🙂 Jij ook alvast een fijne vakantie hè!

 3. Paula says: Beantwoorden

  Een prachtig verhaal en érg leuk opgeschreven!

  1. jolande says: Beantwoorden

   Dankje Paula! 🙂

Geef een reactie