Filmtip Oeganda: Queen of Katwe

Ik ben gek op Oeganda! En als je vaker op Mijn Reisparadijs te vinden bent, dan weet je dat waarschijnlijk wel 😉 Gisteravond had ik een heerlijke chill avond met film. Na een tijdje Netflix door gestruind te hebben herinnerde ik mij opeens dat er een nieuwe film is dat zich afspeelt in Oeganda: Queen of Katwe. Kijken dus!

Sometimes the place you are used to, is not the place you belong. You belong where you believe you belong. Where is that for you?

Queen of Katwe is een film die speelt zich af in Oeganda en gaat over Oegandezen. Geen rampverhalen of heldhaftige ‘het-Westen-redt-Afrika-wel’-verhalen. Een verhaal over een Oegandese familie, in de hoofdstad Kampala. Vol met realistisch beelden, karakters en dialogen. Een heerlijke meeslepende film die je voor twee uur lang meeneemt naar dit prachtige land. Door de ogen van Oeganda en niet die vanuit een Westers perspectief. Heerlijk! Ik ga verder niet te veel verklappen over het plot van Queen of Katwe. Kijk de trailer, maak wat popcorn (ook een veel gegeten snack in Oeganda) en zak onderuit en geniet van deze prachtige film!

 

De trailer van Queen of Katwe:

 

Laat mij weten in de comments wat je van Queen of Katwe vond!

 

Meer lezen?

Op safari in Oeganda | Queen Elizabeth National Park

9x Mijn Favoriete Boeken Over Reizen In Afrika

Filmtip: Captain Fantastic | Over een man die zijn kinderen opvoedt in de bossen

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie