Feesten van Panama tot Mexico: de backpackers partyroute!

Laatst kreeg ik een berichtje met de vraag waar de leukste feestjes voor backpackers in Midden Amerika zijn. Hoewel feesten voor mij niet de nummer 1 reden is om naar dit deel van de wereld te vliegen, moet ik bekennen dat ze wel ontzettend leuk zijn. De latino’s weten hartstikke goed hoe ze moeten feesten en dansen graag met je mee op de reggaeton!

Vandaag deel ik de leukste plekken die ik in Midden Amerika heb bezocht en waar ik super leuk heb gefeest! Oh – en voor het gemak reken ik Mexico maar ook even bij Midden Amerika. We beginnen in Panama en reizen rustig met een cerveza in onze hand naar boven!

Panama City, Panama

Start je je reis in Panama? Dikke kans dat je dan vliegt op Panama City. Panama City wordt ook wel het “Miami van Midden Amerika” genoemd. Misschien een tikkeltje overdreven, maar het is de enige stad in de regio waar je enorme wolkenkrabbers langs het strand hebt staan. Aan de ene kant is het een hele ontwikkelde stad, vol fancy wijken, maar je hebt ook een oud-kolinaal deel en een armer gedeelte.

Behalve dat het super leuk is om er overdag rond te lopen, kun je ‘s avonds ook zeker goed feesten. Er zijn genoeg sky-barren in de fancy wijk. Maar vooral de wijk Casco Viejo is erg leuk. Vraag bij je hostel rond naar de leukste reggaetonfeestjes. Voor sommige moet je niet vergeten om je nette kleren aan te doen. Korte broeken en slippers komen niet overal binnen!

Lees hier mijn blog over Panama City.

San Blas eilanden, Panama

backpacken panama reis route san blas

Of je nou gaat feesten, relaxen, cultuur snuiven, duiken of eten in Panama. Het maakt niet uit. De San Blas eilanden mag je gewoon niet overslaan! Je slaapt op een klein eiland te midden van de Caribische oceaan, waar je in een paar minuten omheen kunt lopen. Je deelt het eiland met de lokale bewoners: Indianen. Vet toch?

Hoewel de San Blas eilanden absoluut niet bekend staan als partyeilanden, kun je hier zeker lekker een biertje op het strand drinken terwijl de zon ondergaat. Of er wordt een groot kampvuur gemaakt waar je tot in de late uurtjes kunt blijven kletsen. Hoe je het ook invult: het is hier heerlijk. Als het tenminste niet regent 😉

Lees hier mijn blogs over de San Blas eilanden (1 en 2)

Bocas del Toro (hoofdeiland), Panama

De bekendste spot in Panama waar veel backpackers op afkomen. Op het hoofdeiland van Bocas del Toro is niet zoveel te doen, behalve – jawel – feesten. Elke avond is het feestje ergens anders. Van reggaeton tot meer Amerikaanse populaire muziek of elektronische muziek. Voor ieder wat wils!

Als je na het gefeest een beetje wilt bijkomen, vergeet dan niet langs het redfrogbeach te gaan! Dit ligt op Isla Bastimentos verderop en hier kun je heerlijk genieten van de tropische geluiden, rode kikkers spotten en bijkomen op het strand. Genieten!

Lees hier mijn blog over Isla Bastimentos.

Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica

Vanaf Bocas del Toro kom je heel gemakkelijk de grens over naar Costa Rica. Eén van de eerste plekjes waar je dan langskomt is Puerto Viejo de Talamanca. En laat dit nou net een leuk dorpje zijn! Hier komt de reggae cultuur samen met de Costa Ricaanse cultuur en kun je heerlijk aan het strand genieten. ‘s Avonds tovert de boel zich om in een waar reggae paradijs en zeker in het weekend zijn er vaak leuke feestjes.

Lees hier mijn blog over Puerto Viejo.

San José, Costa Rica

Niet de meest populaire bestemming in Costa Rica, maar wel eentje waar je wellicht doorheen reist. San José is immers de hoofdstad van Costa Rica. En zoals in elke grote stad: je kunt er uitgaan. Lokale barretjes, grotere en kleinere clubs. Elektronische muziek… Maar sla vooral de reggaeton niet over waar de Costa Ricanen zelf ook zo van houden!

San Juan del Sur, Nicaragua

Dé backpackers feest plek van Nicaragua. Elke zondag organiseert San Juan del Sur het feest Sunday Funday. Als je eventjes reist door Nicaragua zal die term je ook niet ontgaan. Iedereen heeft het over Sunday Funday en als je al even rondreist in Nicaragua zul je waarschijnlijk ook bekenden tegenkomen op het feest. Ik kwam zelfs mensen uit Panama hier weer tegen!

Sunday Funday begint ‘s middags en het feest verplaatst zich over drie verschillende bars. Het eindigt op het strand waar je kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Ben je niet met Sunday Sunday in San Juan del Sur? No worries! Ook op de andere dagen van de week zijn er genoeg feestjes en locals en backpackers te vinden om mee te dansen.

Lees hier mijn blog over San Juan del Sur.

Ometepe, Nicaragua

Nog zo’n backpackers walhalla: Isla Ometepe. Een eiland bestaande uit twee vulkanen. Klinkt vet toch? En dat is het ook! Hoewel je hier vooral heerlijk kunt chillen en de vulkanen kan beklimmen, kun je ‘s avonds ook goed in de barretjes terecht voor een drankje en zal je genoeg andere backpackers ontmoeten.

Lees hier mijn blog over Ometepe.

Granada, Nicaragua

Een prachtige oude koloniale stad: Granada. Hier kun je heerlijk salsa dansen of andere gekkigheid doen zoals in elke grotere stad. Het oude centrum is prachtig met overblijfselen van de Spanjaarden. Je kunt genoeg dagtripjes doen vanuit Granada waardoor je zeker een paar dagen kunt blijven hangen als je ‘s avonds in de barretjes wilt duiken.

En we vliegen/bussen door naar Mexico!

Ik heb zelf niet gereisd in de tussenliggende landen Honduras, El Salvador, Guatemala en Belize. Dus kan jullie hier helaas geen persoonlijke tips over geven. Maar Google is jullie vriend en anders vraag je het toch gewoon lekker onderweg aan je mede backpackers?! 😉

Tulum, Mexico

We komen even denkbeeldig aan in Mexico vanuit de zuidkant. Ik ga er vanuit dat jullie bovenstaande landen namelijk wel gewoon getrotseerd hebben met een cerveza in je hand. Tulum is een echte backpackerswalhalla. Naast dat de stranden echt oogverblindend mooi zijn, is er in het dorpje vooral veel levendigheid onder de backpackers. En waar backpackers zijn, daar zijn feestjes!

Lees hier mijn blog over Tulum.

Playa del Carmen, Mexico

De volgende bestemming in Caribisch Mexico is Playa del Carmen. Dit is een echte feestbestemming. Het heeft een lange strip met links en rechts open barren waar tot in de vroege uurtjes gedanst wordt. Elke bar draait weer andere muziek. Mijn favoriet was la Vaquita!

Lees hier mijn blog over het resortleven in Playa del Carmen.

Cancun, Mexico

Springbreak anyone? Hoewel veel backpackers Cancun overslaan, heeft het één ding wel: feesten als geen andere plek in Mexico. Met voornamelijk een Amerikaans aantrekkend publiek klinkt het niet voor iedereen als de ideale plek. Toch kun je hier enorm goed feesten en koop je bijvoorbeeld kaartjes voor Coco Bongo om de hele avond onbeperkt te feesten. Tja. Waarom ook niet?

Isla Holbox, Mexico

Al dat gefeest, het is me toch wat. Als je nog een beetje energie overhebt om te verplaatsten, vergeet dan absoluut niet Isla Holbox. Mijn eigen paradijsje vanwaar ik dit leuke artikeltje nu schrijf.

Isla Holbox is een heel hip eiland, met allemaal leuke muurschilderingen en prachtige stranden waar je eindeloos kunt wandelen. Over het algemeen is het er vrij rustig. Maar je kunt er wel elke avond een drankje en dansje doen in een aantal barretjes. Heerlijk met je voeten in het zand staan met een Carona? Klinkt niet verkeerd toch?!

Lees hier mijn blog over Isla Holbox.

Welk feestje ga jij absoluut niet missen op je trip naar Midden Amerika?!

Meer lezen?

Goedkoop vliegen naar Midden-Amerika? Cancun is vaak één van de goedkoopste opties als je met Tui vliegt. Vlieg je naar Panama-City? Check dan de website van WTC eens voor mooie deals.

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie