De beroemde tempels van Angkor bezoeken per… FIETS! (Fotoverslag!) | Cambodja

Iedereen die in Cambodja is geweest weet wat ik bedoel met de beroemde tempels van Angkor. En de mensen die naar nog Cambodja willen hebben waarschijnlijk de tempels hoog op hun lijstje staan. Voor veel bezoekers in Cambodja is dit soms wel de enige stop in het land. Hoewel ik dat zelf zonde vind aangezien het land heeft heel veel andere mooie dingen te bieden, zijn de tempels vlakbij Siem Reap toch echt wel een wonder te noemen en zeker het bezoeken waard. De meeste mensen boeken bij hun hostel een tourtje per tuktuk door dit tempelcomplex. Ik deed het echter per fiets. Waarom? Omdat het mij avontuurlijker leek én omdat het een stuk goedkoper was. Vandaag vertel ik je hoe ik het heb ervaren!

Na een zeer korte nacht gehad te hebben omdat de barretjes in Siem Reap toch ook best wel leuk zijn, zetten mijn reisgenootje Sophie en ik om vier uur ‘s ochtends de wekker om voor zonsopkomst bij de tempels van Angkor Wat te zijn.

Bij het hostel hebben we fietsen gehuurd en zo stappen we met onze fotocamera en fles water op de fiets. Op ons hoofd hebben we een hoofdzaklamp gebonden, bij gebrek aan straat- en fietsverlichting.

Een beetje onwennig fietsten we door de straten van Siem Reap, niet helemaal wetend waar we nou precies heen moesten rijden. Wanneer we echter een stroom van tuktuk’s over de weg zien rijden weten we waar we heen moeten. Geen enkele toerist die namelijk op dit tijdstip iets anders heeft gepland. Iedereen is op weg naar Angkor om de prachtige tempels te bekijken, startend bij de hoofdtempel Angkor Wat: het grootste religieuze moment ter wereld!

 

Angkor Wat bij zonsopgang

Angkor Wat bij zonsopgang

 

 

Nadat we de controlepost zijn doorgekomen en ik echt een hele oncharmante foto van mijzelf op mijn toegangsbewijs zie shinen, mogen we doorfietsen naar de tempels. Vol verwachting staan we te wachten op de zonsopkomst bij Angkor Wat, maar helaas houdt hij het voor gezien. De zon komt wel op, maar doordat het bewolkt is, is het spektakel minimaal. We besluiten eerst maar even een ontbijtje te nemen aangezien ‘Tiger Wood’ en ‘Angelina Jolie’ zich al bij ons gemeld hebben als de perfecte ontbijt kandidaat. Alle ontbijttentjes, die naast Angkor Wat gelegen zijn, hebben namelijk mensen in dienst genomen om te proppen. Om zichzelf te onderscheiden hebben ze zich namen van bekende mensen gegeven, zodat je het makkelijk onthoudt. We besluiten om bij Tiger Woord te gaan zitten en krijgen een heerlijk stokbrood met la vache qui rit voorgeschoteld!

 

Het eettentje van Tiger Wood bij Angkor Wat

Het eettentje van Tiger Wood bij Angkor Wat

 

Straatverkopers bij Angkor Wat

Straatverkopers bij Angkor Wat

 

Vervolgens is het tijd om de tempels te verkennen. Hieronder kan je in de foto’s zien wat voor prachtige wonderen we allemaal wel niet bezichtigd hebben. Oh, en om er even bij te noemen dat deze tempels dus al rond de 10e tot en met 12e eeuw zijn gebouwd! Oorspronkelijk waren het hindoetempels voor het Khmer-rijk. Maar na de 12e eeuw veranderde dit in boeddhistische tempels. Dit is overigens ook goed te zien aan de toeristen die er rondlopen: het merendeel is er namelijk Aziatisch en boeddhistisch!

 

 

Angkor Wat

 

Angkor Wat

 

 

Angkor Wat

 

 

Monniken

 

azie-nikon-172

 

azie-nikon-127

 

 

 

Fietsend door het tempelcomplex komen we langs de meest mooie landschappen

 

Fietsen Angkor Siem Reap

 

Cambodja Angkor Siem Reap

 

Cambodja Angkor Siem Reap

 

 

 

We stappen van onze fiets af om ‘even’ een tempel te beklimmen

 

Tempel Angkor Siem Reap Cambodja

 

 

We fietsen door een poort heen, naar een ander gedeelte van het tempelcomplex

 

Angkor Siem Reap Cambodja

 

 

 

Sorry, dit heeft niks met tempels te maken, maar deze knakker komen we onderweg tegen. Ik ben verliefd. Op hem en het hondje.

 

Angkor Siem Reap Cambodja

 

Nog meer tempels

Angkor Siem Reap Cambodja

 

 

Angkor Siem Reap Cambodja

 

 

We houden even een lunchpauze in een klein lokaal tentje en eten serieus de lekkerste rijst van de hele reis!

 

eten Angkor Siem Reap Cambodja

 

 

Onderweg komen we ook nog deze kanjer tegen. Ik vind de kleuren van zijn snuit zo mooi! En kijk ‘m relaxt staan daar met zijn pootje. Ik vraag mij wel af hoe verantwoord dit is en ben blij dat ik op mijn fiets ben…

 

olifant Siem Reap Cambodja

 

 

We fietsen helemaal naar het einde van het tempelcomplex, zo’n 1,5 uur verder. Waarom? Hier schijnt een tempel te staan waar Angelina Jolie een deel van Tomb Raider heeft opgenomen!

 

azie-nikon-269

 

azie-nikon-276

 

 

We blijken alleen bij de verkeerde te zijn… Kunnen we weer helemaal terug fietsen 😉

 

azie-nikon-238

 

Gelukkig kwam er aan het eind van de dag een tropische bui naar beneden gestort, zodat alle hitte van de hele dag op de fiets zitten van ons af werd gespoeld. Met vijf kilo lichter aan zweet en een hoofd vol indrukken fietsen we doorweekt terug naar het hostel. Bucketlist: check!

 

Leuk? Like mij op Facebook voor meer updates!

 

Meer lezen?

 

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie