2017: van verplichtingen naar vrijheid en al reizend door het leven

Is het jaar echt alweer voorbij? Of mag ik nog een paar nachtjes slapen? De feestdagen vieren ver van thuis, betekent ook dat ik haast niet realiseer dat het alweer die tijd van het jaar is. Kerst en oudjaar zijn zulke momenten vol met herinneringen en tradities, waardoor het aan de andere kant van de wereld een beetje aan mij voorbij glipt dat het alweer zover is.

Maar toch. Het is echt waar. De laatste dag van het jaar. Vol vuurwerklucht, gepats en geboem, oliebollen en frituurlucht, kaarsjes en donkere dagen… Hier schijnt de zon, geen oliebol te vinden en ruikt het naar Mexico. Het land waar ik op dit moment het leven vier!

Dromen, dromen, dromen

2017 was voor mij echt een droom die uitkwam. Het eerste halfjaar was een organisatietalent to the max zijn: afstuderen, sparen, sparen, sparen, theeleuten met vriendinnen, knus op de bank met familie en met een halve voet in het buitenland om bij mijn Mexicaanse vriend te zijn. Oftewel: ook op mijn tenen lopen om alles voor elkaar te krijgen! Het tweede halfjaar was tot rust komen. Weer dichtbij mijzelf komen. Op wereldreis gaan en mijn jarenlange droom in vervulling laten komen.

Hoewel het heerlijk is om 2017 zo te eindigen: al reizend en in vrijheid, kijk ik alvast nieuwsgierig om de hoek naar wat 2018 mij gaat brengen. Dit jaar start ik het jaar zonder verplichtingen, met mooie reizen in het vizier. Dingen leren die ik wil leren, dingen doen en zien die ik graag wil ervaren. Hoewel niet iedereen het met mij eens zal zijn en velen vinden dat hard werken, een goede baan hebben en veel geld verdienen iets enorm belangrijks is om in het leven na te streven, heb ik nooit die behoefte gehad. Al vanaf dat ik mini Jolande was heb ik altijd op de vraag Wat wil jij later worden? braaf geantwoord Gelukkig.

Geluk

Geluk zit voor mij in vrij zijn. Elke ochtend wakker worden en zelf mogen kiezen wat ik ga doen. Nieuwe dingen leren en plekken door andermans ogen zien. Ervaringen delen en elkaar kunnen helpen met je eigen talenten. In de natuur zijn, rust vinden en lange wandeltochten maken. Maar ook gezellig dansen in een bar. Lezen, reisverhalen, sprookjes, romans en zelf schrijven, schrijven, schrijven. Nieuwe mensen ontmoeten en kletsen over het leven, of juist stilletjes aan de zijkant zitten en genieten van al het moois om mij heen.

Er zijn zoveel dingen waar mijn hart een sprongetje van maakt en ik ben zó blij dat ik 2018 heb vrij geboekt van verplichtingen en verwachtingen en echt zelf mag kiezen hoe ik het ga invullen. Ik ben dankbaar voor deze enorme luxe. Niet alleen omdat ik het kán, maar bovenal ook omdat ik er voor heb gekozen. En ja, dat betekent ook zeker weer werken als de spaarpot leeg is. Iets wat ik absoluut niet erg vind, omdat ik er dan bewust voor kan kiezen. Wanneer. Waar. Hoe. De wereld zit vol met mogelijkheden: je hoeft ze alleen maar op te rapen!

Ik ben jullie ontzettend dankbaar dat jullie mij op mijn avontuur door het leven volgen. De lieve berichtjes die ik krijg, zorgen ervoor dat ik elke keer weer met een glimlach schrijf. Maar ook de kritische noten zorgen ervoor dat ik alert blijf op wat ik deel. Bedankt voor het zijn en het delen van jullie ervaringen! Ik hoop voor jullie allemaal dat 2018 een jaar gaat zijn waar dromen waarheden worden. Waar je niet hoopt, maar doet.

Twee voornemens voor 2018 van mij zijn:

  1. De hele Harry Potter reeks in het Spaans lezen. Zodat ik hopelijk aan het eind van 2018 kan zeggen dat ik echt Spaans spreek en ik voor de 20x weer even weet hoe het is om een tovenaar te zijn.
  2. Een lange wandeltocht maken, van minstens een week, overnachten in de natuur, zonder telefoon, internet, of wat dan ook. Tot rusten komen en één worden met de schoonheid om mij heen.

Heb jij een goed voornemen?!

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie