1 Jaar Mijn Reisparadijs & dit is de 100e blog post! :)

Woehoe! Mijn Reisparadijs bestaat 1 jaar! In juni 2016 heb ik de stap gezet om een eigen reisblog te starten. In eerste instantie ben ik gestart voor mijzelf, omdat ik het super leuk vind om te schrijven en mijn ervaringen te delen. Gedurende het jaar groeide Mijn Reisparadijs echter steeds meer waardoor de website veel meer is geworden dan alleen een leuke afleiding voor mijn vrienden en familie. Momenteel nemen elke maand zo’n 10.000 unieke bezoekers een kijkje op Mijn Reisparadijs. Dat had ik echt nooit durven dromen! Bedankt voor al jullie enthousiaste berichtjes het afgelopen jaar!! Zonder jullie was het nooit zo leuk geweest om aan mijn verhalen te werken.

Het afgelopen jaar is een ontzettend tof reisjaar voor mij geweest. In juli en augustus was ik samen met drie vriendinnen te vinden in Costa Rica, Panama en Nicaragua. Voor het eerst in Latijns-Amerika en ik was meteen verkocht!

In oktober was ik in Spanje voor een persreis. Mijn eerste persreis! Ontzettend leuk om te doen en heerlijk om nog even mijn benen van het zonnetje te mogen laten genieten, terwijl het alweer herfst was in Nederland.

Vervolgens ging ik in november weer op persreis. Naar Mexico deze keer. Vraag mij niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, aangezien ik midden in de deadlines van mijn studie zat op dat moment. Ondertussen belde mijn maatje die mee zou gaan om het beeldmateriaal te schieten vijf dagen voor vertrek af. Halsoverkop moest ik iemand anders vinden die met mij meeging (niet dat dat zó moeilijk was, ik bedoel wie wilt er niet naar Mexico?!). De reisplannen werden omgegooid en in plaats van Playa del Carmen met Mexico-City te combineren, heb ik gebackpackt door Yucatan in Mexico.

Eenmaal in Mexico ontmoette ik op Isla Holbox een ontzettend lieve latino. Waar ik een week eerder nog het dramatische artikel schreef: Ik Koop Nooit Meer Een Vliegticket Met Een Man, ontmoette ik twee weken later mijn grote liefde 😉 Zo zie je maar. Alles is relatief.

Terug in Nederland bleef mijn latino maar in mijn hoofd hangen, waardoor ik spontaan in de kerstvakantie een ticket terug boekte naar burritoland. Niemand had ik ingelicht, zelfs mijn familie niet, over dit spontane liefdesavontuur. Wat voor basis heb je ook als je elkaar maar vier dagen – en ook nog eens op reis – hebt ontmoet? Ik zag mijzelf alweer aan iedereen moeten verantwoorden hoe het mis was gelopen.

Toch bleek het volgen van mijn hart een goede beslissing te zijn  geweest. Vandaag kennen we elkaar alweer zes maanden en zijn we nog steeds samen! Van Mexico is hij naar Oostenrijk gevlogen, waar we samen in februari een heerlijke week vakantie hebben gehouden. Vervolgens hebben we een maand lang de toerist uitgehangen in Nederland (selfies maken voor het I Amsterdam teken is best wel leuk. Windmolens zijn trouwens ook mooier dan ik had gedacht). Vervolgens is hij in april naar Schotland vertrokken om te gaan werken. Nederland is toch net wat minder lief daarin.

Momenteel zit ik met mijn ene voet in Schotland en met mijn andere voet nog in Nederland af te studeren.

Gedurende dit drukke reisjaar, een nieuwe relatie, afstuderen, werken en stagelopen vraag ik mij nu af hoe ik in hemelsnaam 100 blogs heb weten te produceren in een jaar tijd. Het zal wel iets van passie zijn 😉 Ik ben gek op schrijven en zal dit hopelijk nog heel lang blijven doen.

Nog drie maanden lang zal ik vanaf Nederland en Schotland leuke blogs plaatsen (er staat bijvoorbeeld nog niks praktisch online over Mexico!). En dan is het eind augustus eindelijk tijd om mijn studentenkamer in Utrecht te verruilen voor de wereld. Een enkeltje naar een tropische bestemming it is!

Niet alleen, zoals gepland, maar samen met mijn Mexicaanse vriend.

Ik hoop dat jullie mij allemaal blijven volgen. Vanaf september wordt het natuurlijk echt helemaal gaaf, omdat ik dan voor onbepaalde tijd aan het reizen ben en jullie kan meenemen naar de tofste uithoeken van de wereld.

Nu ben ik heel erg benieuwd: wat vind jij het allerleukste aan Mijn Reisparadijs? Laat het mij weten in de reacties. Dan kan ik daar het aankomende jaar hopelijk weer heel veel mee doen! 🙂 Tips zijn natuurlijk ook altijd meer dan welkom. Schroom niet. 

Liefs uit – paradijselijk – Schotland,

Jolande

 

 

Social Check-in!
FACEBOOK
FACEBOOK
INSTAGRAM

Geef een reactie